Gastronometro

GASTRONOMETRO

Pasiune pentru gastronomie și ospitalitate. Responsabilitate privind risipa de alimente

Acestea sunt principalele ingrediente ale GastronoMETRO, o platformă de descoperire culinară care oferă cursuri atât fizic, cât și online, dezvoltată pentru cei care nu vor să rateze șansa de a transforma fiecare moment într-o experiență unică pentru oaspeții săi și, în același timp, să descopere noi oportunități în vederea creșterii profitabilității afacerii și diminuării pierderilor.

Ce reprezintă GASTRONOMETRO?

GASTRONOMETRO este un centru de ospitalitate pentru profesioniștii din domeniul HoReCa, cu o suprafață de 600 m2, utilat cu echipamente moderne pentru susținerea cursurilor de inspirație, inovație și dezvoltare în gastronomie inclusiv cursuri de bartending și barista.

GASTRONOMETRO este locul unde profesioniștii din domeniu descoperă tehnici noi de lucru, înțeleg avantajele produselor de calitate, importanța, impactul și gestionarea costurilor în managementul afacerii.

handsnotebook
Participă la cursuri
Obține experiența necesară
Bucură-te de rezultate
Chef

De ce să te alături comunității?

Deoarece te bucuri de cursuri de inițiere, expertiză în testare și dezvoltare de produs, găsești mereu inspirație, te dezvolți profesional alături de membrii specialiști în gastronomie, participi la evenimente și masterclass-uri.
 Înscrie-te în comunitatea GASTRONOMETRO și urmărește ultimele noutăți!
Bartending

Alege cursul potrivit pentru afacerea ta

Urmărește periodic agenda cursurilor și înscrie-te la cel care ți se potrivește cel mai bine, pentru ca afacerea sau cariera ta în gastronomie să ajungă la un alt nivel.

GastronoMETRO  este locul unde descoperi noi trenduri, afli informații utile, înțelegi importanța alegerii produselor potrivite și, în plus, ai posibilitatea de a împărtăși și de a pune în practică ideile tale, sub îndrumarea unor profesioniști din domeniu.

Cursul lunii Martie

Preparate de bază pentru meniuri de evenimente

Rețete
  • Mușchiulet de porc cu frigărui de pui, ciuperci nameko, chips de cartof dulce, piure de spanac și sos de muștar
  • Cotlet de miel aromatizat cu miere și usturoi, sparanghel verde, piept de rață cu orez basmati și sos de vin roșu
  • Mușchi de vită în crustă de prosciutto cu creveți, piure de mazăre, broccoli romanesco, cartofi gratinați, dovlecei ondulați și sos brun spaniol

Trainer
  • Alincăi Silvia - Executive Chef GASTRONOMETRO
  • Carst Daniel - Sous Chef GASTRONOMETRO

Curs online: Platforma Microsoft Teams

Data: 30.03.2022, între 14:30 și 16:00

Gastronometro

Informații despre legitimația METRO

Nu ai un card METRO? Aplică aici: https://vreaucard.metro.ro/ sau lasă spațiul liber

Cursul de care ești interesat
Sunt de acord sa fiu contactat prin*:

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii

Informații cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră în acest context puteți consulta aici

Descoperă bazele gastronomiei

Gătitul este o profesie creativă care necesită numeroase abilități tehnice și expertiză. Poate fi considerat o artă, dar stăpânirea ei, ca și în cazul altor domenii, presupune studiu și mult exercițiu. De la cele mai importante tehnici de gătit, prezentarea de  rețete clasice sau prepararea sosurilor de bază, până la abilități și modalități de tăiere și tranșare, toate sunt predate de trainerii GastronoMETRO în modulele de bază în gastronomie.

Inspirație

Cursuri dezvoltate pentru o înțelegere profundă a gastronomiei moderne și a noilor tehnici de gătit, completate de masterclass-uri predate de profesioniști din industrie, create pentru dezvoltare profesională, adresate bucătărilor și proprietarilor de afaceri în industria HoReCa. În cadrul lor ai ocazia să înveți tehnici contemporane în gastronomie precum sous vide, să testezi produse și să le studiezi caracteristicile prin comparație, pentru ca apoi să știi să alegi ingrediente de calitate superioară și să poți îmbunătăți rețetele și costul lor de producție.
managementul gatitului

Management

Cursuri prin care poți învăța tehnici de management, modalități de optimizare a costurilor, de eficientizare a meniului sau de reducere a pierderilor.  Prin absolvirea modulelor de management, bucătarii pot deveni manageri mai buni în bucătărie, iar proprietarii și managerii pot crește profitabilitatea afacerii. Cursurile oferă acces la informații utile, împărtășite de traineri specializați.

Siguranța pe primul loc

Regulile de igienă specifice industriei HoReCa stau la baza standardului HACCP și trebuie respectate cu strictețe întotdeauna. Cu atât mai mult în contextul actual, creat de pandemie, normele sanitare și de igienă trebuie să fie o preocupare primordială pentru antreprenorii din acest sector. O locație curată, igienizată, deci sigură, înseamnă o locație în care clienții revin cu încredere și cu plăcere. Cursurile destinate angajaților tăi îi vor ajuta să respecte corect regulile și să le includă ca parte din rutina lor zilnică. Modulele sunt dezvoltate cu parteneri, experți în domeniu.

Descoperă lumea vinurilor și a cafelei

Ca să vinzi un vin, trebuie să știi să îl prezinți! Cursul de inițiere în lumea vinului vă oferă posibilitatea de a aprofunda cunoștințe despre istoria și principiile de producție ale vinurilor, specificități și tipicități ale strugurilor, dar și tipuri de vinuri și recomandări de servire a acestora și de asociere cu preparatele culinare.

La cursul despre cafea veți învăța despre istoria cafelei, cum să obțineți crema de lapte perfectă (latte art) și tehnici și metode de preparare corectă a cafelei.