Echipamente și mobilier pentru bucătărie

Furniture and appliances for your restaurant

Bucătăria ta va aduce beneficii restaurantului tău doar dacă este echipată cu mobilierul și echipamentele potrivite. În cele ce urmează, dorim să îți oferim o privire de ansamblu asupra tipurilor de mobilier și echipamente pentru diversele cerințe pe care le-ar putea avea bucătăria restaurantului tău.  

Alegerea corectă

1.  Alegerea echipamentelor și a mobilierului potrivit

1.1 Depozitare, pregătirea alimentelor și curățenie

Pentru a prezenta într-un mod coerent diferitele piese de mobilier și tipuri de echipamente, le-am ordonat conform etapelor pe care orice bucătărie de restaurant le urmează. Aceste etape sunt depozitarea, pregătirea alimentelor și curățenia.


1.2 Ia în considerare bugetul când alegi echipamentele necesare

Mobilierul și echipamentele pe care le vei achiziționa depind de bugetul tău. Cu toate acestea, echipamentul pentru bucătărie nu este punctul în care dorești să faci economii, deoarece reprezintă baza restaurantului tău. Încearcă să cercetezi calitatea diferitelor produse și să te consulți cu specialiști din domeniul gastronomiei pentru a obține încă o perspectivă.
Echipamente pentru depozitare

2. Mobilier și aparatură pentru zona de depozitare 

Types of kitchen pantry storage

2.1 Tipuri de depozitare

Fiecare produs livrat de furnizorii tăi trebuie să fie depozitat corespunzător. În general, orice produs se încadrează în următoarele categorii: articole pentru cămară, articole care necesită temperaturi scăzute și articole congelate. Ține cont că pentru fiecare categorie expusă mai sus există cerințe specifice de temperatură, lumină și umiditate.

Pe lângă depozitarea alimentelor, orice ustensile și produse care sunt utilizate în zonele de preparare a alimentelor trebuie să fie, de asemenea, depozitate. Este crucial să iei în considerare capacitățile restaurantului tău înainte de a achiziționa echipamente.   
Restaurant pantry storage

2.2 Depozitarea în cămară

Articolele de cămară, adică alimentele care nu necesită refrigerare sau înghețare, ar trebui să aibă o zonă desemnată.

În primul rând, va trebui să echipezi această zonă cu rafturi de bucătărie. De obicei, aceste rafturi reprezintă o investiție pe termen lung, așa că asigură-te că sunt durabile și de înaltă calitate. Rafturile de bucătărie pot fi realizate din diverse materiale. Găsește un material care se potrivește cu stilul general și bugetul tău, asigurându-te în același timp că raftul este practic și durabil.

Pe lângă rafturi, o bucătărie de restaurant necesită și recipiente pentru depozitare care să prevină deteriorarea prematură a ingredientelor.  
 Refrigerated and frozen storage

2.3 Depozitarea la rece

Orice aliment perisabil trebuie fie răcit sau înghețat pentru a-i menține proapețimea și pentru a preveni deteriorarea prematură. În general, vorbim despre două opțiuni: frigidere/congelatoare cu acces frontal și camere frigorifice.

Alege opțiunea care funcționează cel mai bine pentru restaurantul tău, dar ține cont și de capacitățile restaurantului, cum ar fi dimensiunea și numărul de alimente care necesită stocare la rece sau congelare.  
Restaurant Utensil Storage

2.4 Depozitarea ustensilelor de bucătărie

Orice ustensile de gătit sau alte articole care sunt parte din procesul de gătire trebuie stocate separat. Pentru această nevoie, îți recomandăm să utilizezi rafturi sau un sistem de sertare. În plus, asigură-te că toate uneltele sunt ușor accesibile pentru angajații tăi.  
obține echipamentul potrivit pentru restaurantul tău
Descoperă o selecție bogată pentru echipamentele bucătăriei comerciale, rechizite pentru bar, rechizite pentru restaurante și multe altele!
Vezi detalii
Prepararea mâncării

3. Mobilier și aparate pentru pregătirea alimentelor

Echipamentele pentru pregătirea ingredientelor și gătit sunt cruciale, variind de la suprafețe de tăiere la cuptoare și plite. Asigură-te că alegi doar opțiuni de înaltă calitate care să satisfacă nevoile specifice ale bucătăriei tale.

Food preparation appliances

3.1 Articole pentru pregătirea ingredientelor

Pentru pregătirea eficientă a ingredientelor, este esențial să ai la dispoziție suprafețe adecvate. Optează pentru suprafețe din oțel inoxidabil și plăci de tăiat din plastic, deoarece sunt durabile și ușor de curățat, spre deosebire de cele din lemn.

Un set diversificat de cuțite profesionale, împreună cu un ascuțitor de calitate, constituie elementele de bază în orice bucătărie. Această investiție se va reflecta în precizia și eficiența preparării alimentelor. De asemenea, vei avea nevoie de boluri și recipiente pentru mixare, indispensabile pentru organizarea și pregătirea ingredientelor. Materialele precum oțelul inoxidabil sau plasticul sunt recomandate datorită avantajelor lor în ceea ce privește igiena și întreținerea.

În cazul unui restaurant cu un volum mare de clienți, unde prepararea simultană a unei cantități mari de alimente devine o necesitate, consideră achiziționarea unei mașini profesionale de tăiat sau feliere.

Echipamente suplimentare pentru o bucătărie includ teluri, blendere electrice, prese de usturoi, răzătoare, termometre, tocătoare, cântare electrice și bătătoare de carne.

3.2 Echipamente și accesorii pentru gătit

Pentru gătit, vei avea nevoie de diverse ustensile și aparate, cele esențiale fiind cuptorul și aragazul. În ceea ce privește cuptoarele, există mai multe tipuri utilizate în pregătirea diferitelor feluri de mâncare. Un cuptor convențional este un element cheie în bucătăria oricărui restaurant. Un cuptor cu convecție poate fi necesar pentru pregătirea produselor de patiserie și pentru procesul de prăjire și rumenire. Dacă ai pizza în meniu, asigură-te că bucătăria ta este echipată cu un cuptor de pizza. În plus, nu uita de importanța hotei de bucătărie pentru evacuarea fumului și a mirosurilor.

Alte echipamente utilitare includ steamer, mașini de sous-vide, afumătoare și grătare, iar pentru eficiență în pregătirea unor volume mari de alimente, robot profesional de bucătărie poate fi extrem de util. Pe lângă asta, o să ai nevoie și de selecție variată de accesorii și ustensile de bucătărie.  
Curățarea bucătăriei

4.  Instrumente și accesorii pentru curățenie 

Furniture and appliances for kitchen cleaning

Curățenia este o responsabilitate esențială a personalului din bucătărie, necesitând mașini de spălat vase profesionale și chiuvete multifuncționale pentru o eficiență maximă. Chiuvetele cu compartimente multiple permit separarea și spălarea eficientă a diferitelor tipuri de vase.
 
Echipamentele suplimentare includ lavete din microfibră, soluții de curățare și dezinfectare, mopuri, bureți și multe altele

Mobiliarea spațiului de servire

5. Mobilier și accesorii pentru zona de luare a mesei

Dining space furniture and appliances

Piese de mobilier necesare în orice spațiu de luare a mesei sunt scaune, mese și piese de mobilier dedicate copiilor și bebelușilor. De asemenea, vei avea nevoie de veselă, precum farfurii și boluri, sticlărie, cum ar fi pahare de vin, pahare de apă și pahare de bere, linguri și furculițe, accesorii, precum șervețele, vaze și lumânări și în cele din urmă, textile, cum ar fi fețele de masă.

Dotarea corespunzătoare a bucătăriei este esențială pentru succesul oricărui restaurant. Alegerea atentă a echipamentelor și mobilierului nu numai că îmbunătățește eficiența și productivitatea, dar asigură și respectarea standardelor de siguranță și igienă.

Pe măsură ce tehnologia avansează, integrarea echipamentelor electronice poate aduce beneficii semnificative în gestionarea eficientă a comenzilor și în îmbunătățirea experienței clienților. În ultimă instanță, investiția în echipamente de calitate superioară și adaptate nevoilor specifice ale restaurantului tău va contribui la creșterea satisfacției clienților și la maximizarea profiturilor. 

Întrebări frecvente

6. Întrebări frecvente dedspre echipamente și mobilier pentru bucătărie