primii pași pentru a deschide un restaurant
Deschiderea unui restaurant este visul multor antreprenori. Atunci când este gestionat corect, acest model de afacere generează profit și îți permite să fii o parte importantă a comunității locale. Fie că mergi pe o tematică de restaurant cu meniu tradițional sau experimentezi tendințe alimentare noi, există multe moduri prin care îți poți transforma visul în realitate. Cu toate acestea, deschiderea unui restaurant necesită multă muncă și un plan detaliat. Mai jos, am trecut pașii prin care trebuie să treci ca să-ți transformi visul în realitate.
Ce va fi acoperit în acest articol:
Definește-ți ideea de restaurant
1. conceptul restaurantului
Pregătește planul de afaceri
2. planul de afaceri
De cele mai multe ori, un plan bun este rețeta succesului în industria gastronomiei!
Locația este esențială
3. locația restaurantului
Cerințe legale pentru un restaurant
4. Acte și aspecte legale necesare pentru un restaurant
Întrebări frecvente
Întrebări frecvente despre cum să deschizi un restaurant
Trebuie să iei în considerare tipurile de preparate pe care vrei să le oferi, cum ar fi pizzerie, magazin de sandvișuri, restaurant cu specific tradițional, fast food, fructe de mare, steakhouse, cafenea sau brutărie, și să te asiguri că se potrivește cu viziunea ta și că atrage publicul țintă dorit.
Planul de afaceri trebui să includă conceptul restaurantului, prezentarea generală a afacerii, meniul, managementul afacerii, analiza pieței, strategii de PR și detalii financiare, inclusiv costuri și estimări ale veniturilor.
Când alegi locația, ia în considerare accesibilitatea pentru clienți, capacitatea de plată a chiriei, istoricul locației, termenii contractului de închiriere și planurile de viitor ale zonei înconjurătoare pentru a asigura că se aliniază cu obiectivele afacerii tale.
Ai nevoie de autorizații de la Direcția Sanitar-Veterinară, Direcția de Sănătate Publică, Protecția Mediului, ISU și Protecția Muncii, plus contracte pentru medicina muncii, servicii de pază, deratizare, salubritate și furnizori.
Trebuie să rezervi denumirea firmei, să stabilești sediul social, să redactezi actul constitutiv, să depui capitalul social și să completezi declarația pe proprie răspundere. Apoi, organizează actele și depune-le la Registrul Comerțului, urmat de înregistrarea firmei la ANAF.