METRO integrează o platformă adițională de 10.000 metri pătrați în centrul logistic One Roof din Ștefăneștii de Jos

București, 4 noiembrie 2021

METRO România a inaugurat noua extindere a centrului logistic One Roof de la Ștefăneștii de Jos, atingând o suprafață de peste 65.000 de metri pătrați.

Având în vedere modernizarea serviciilor METRO în România, mărirea platformei One Roof era necesară, pentru integrarea atât a furnizorilor din zona de direct store delivery (DSD), cât și pentru optimizarea capacității logistice care să deservească un volum de marfă din ce în ce mai ridicat. Viitorul businessului METRO se bazează pe o logistică de înaltă performanță.

Noul spațiu, dezvoltat în parteneriat cu Warehouses De Pauw (WDP), prevede o zonă de birouri de peste 300 de metri pătrați, 20 de rampe de alimentare și descărcare, 1 drive-in, consolidând capacitatea depozitului cu temperatură ambientală, dar și asigurarea unei acoperiri echilibrate pe toate intervalele de temperaturi. Proiectul este predat în baza unui contract de închiriere încheiat pe 10 ani, cu posibilitate de extindere pe alți 10 ani. Cu extinderea spațiului de la Ștefăneștii de Jos, METRO confirmă încă odată onorarea promisiunii mărfurilor la raft, atât în magazinele proprii cât și în comunitatea profesioniștilor de care este responsabil.

“Astăzi, METRO România securizează capacitatea logistică pe termen mediu și lung pentru a deservi toți clienții celor 30 de magazine METRO, fără sincope de aprovizionare, într-un context economic global dificil din acest punct de vedere. Vorbim de o adevărată sinergie operațională, determinată de dotările și tehnologiile integrate în locație. One Roof înglobează pe o singură platformă toate operațiunile logistice permițându-ne o eficientizare a costurilor, dar și a flexibilității contractuale cu partenerii și clienții noștri. Dovedim încă odată că angajamentul pe care îl respectăm față de clienții noștri din întreaga țară este cel pe care l-am promis, prin susținerea afacerilor independente, cu care suntem în strânsă legătură de 25 de ani. Mulțumim și pe această cale partenerilor WDP care au fost alături de noi pentru a asigura extinderea platformei One Roof la cele mai înalte standarde de calitate” a declarat Adrian Ariciu, CEO METRO România.
Prin inaugurarea acestui nou spațiu al centrului logistic One Roof, METRO România va putea continua satisfacerea celor mai exigente cerințe și nevoi ale antreprenorilor independenți, datorită tehnologiei și condițiilor moderne, care asigură un flux de marfă în condiții de înaltă precizie, calitate și eficiență.

Despre METRO România

METRO este liderul comerțului cu ridicata la scară mondială, cu sortimente alimentare si nealimentare, specializat în deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor si restaurantelor (HoReCa), precum și ale comercianților independenți. În întreaga lume, METRO are aproximativ 16 milioane de clienți care pot alege să facă cumpărături într-unul dintre magazinele de format mare, să comande online și să ridice produsele din magazin sau să le fie livrate. De asemenea, METRO susține competitivitatea antreprenorilor și a afacerilor independente prin soluţii digitale şi contribuie astfel la diversitatea culturală în sectorul comerţului cu amănuntul şi al industriei ospitalitatii. Sustenabilitatea este un pilon esenţial al activităţii METRO, compania fiind lider la nivel european la capitolul sustenabilitate, conform Indicelui Sustenabilităţii Dow Jones. Compania operează în 34 de ţări şi are peste 100.000 de angajaţi în întreaga lume. În exerciţiul financiar 2018/19, METRO a generat vânzări de 27.1 miliarde EUR. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.metroag.de.

Marina Zara

Marketing Driver

METRO România

E-mail: marina.zara@metro.ro; pr@metro.ro