Cum să creezi un meniu de restaurant de la zero
Orice restaurant care se bucură de succes are un secret bine păstrat: un meniu rafinat și atrăgător. Un meniu conceput cu grijă nu doar că îmbunătățește experiența oaspeților tăi, dar transformă afacerea într-una cu adevărat profitabilă. Designul meniului joacă un rol, însă conținutul acestuia este cheia. În cele ce urmează o să trecem împreună prin cei mai importanți pași pentru a crea un meniu à la carte!
Ce va fi acoperit în acest articol:
Definirea opțiunilor din meniu
1. Elementele principale ale unui meniu
Organizarea meniului
2. Ordonarea preparatelor în meniu
Cum să creezi descrierile articolelor din meniu
3. Descrieri pentru preparate și băuturi
Setarea prețurilor
4. Stabilirea prețurilor din meniu
Dezvoltă un design pentru meniul tău
5. Design-ul meniului
Odată ce ai făcut selecția de preparate, ai decis ordinea și ai introdus descrierile și prețurile, este momentul să ne concentrăm pe design-ul meniului tău.
Este timpul să printăm
6. Formatul meniului
Întrebări frecvente
7. Întrebări frecvente despre cum să creezi un meniu de restaurant
Un meniu trebui să cuprindă categorii precum aperitive, feluri principale, deserturi, și băuturi, adaptându-le la specificul localului și incluzând opțiuni pentru diverse preferințe alimentare ale clienților.
Clasifică preparatele în vedete (profitabile și populare), clasice (populare, dar mai puțin profitabile), specialități (profitabile și unice) și fără impact (nepopulare și neprofitabile) pentru a încuraja selecția profitabilă.
Folosește descrieri care spun povestea preparatului, evidențiază originea ingredientelor și oferă o imagine a experienței gustative. Include informații despre alergeni și valori nutriționale.
Stabilește prețuri analizând costurile preparatelor și estimând vânzările. Fii competitiv, dar asigură-te că prețurile sunt profitabile și atrăgătoare pentru clienți.
Alege culori care complementază identitatea vizuală a restaurantului, un font lizibil și decide dacă vei include și fotografii ale preparatelor.
Meniurile tipărite sunt universale și ușor de folosit, dar actualizarea lor sunt costisitoare și durează. Meniurile digitale facilitează actualizări fără cost suplimentar și pot fi interactive, însă necesită dispozitive electronice și pot avea probleme tehnice.