Metro România primește certificarea Top Employer în România și Europa pentru al patrulea an consecutiv 

București, 18 ianuarie 2024. METRO, liderul pieței locale de wholesale, primește în 2024, pentru al patrulea an consecutiv, certificarea Top Employer în România și Europa. Această certificare, acordată de autoritatea globală Institutul Top Employers, este o recunoaștere a devotamentului și implicării unei organizații în piața muncii, prin politici și practici excelente de resurse umane.

,,La METRO gândim întotdeauna pe termen lung și privim încrezători spre viitor. În acest sens, dezvoltăm și menținem o cultură organizațională care încurajează în egală măsură dezvoltarea individuală a fiecărui angajat, dar și munca și susținerea în echipă. Știm cât de valoros este succesul și performanța fiecărui membru al echipei noastre, de aceea am și lansat recent noua campanie de employer branding Shape the M, pentru a marca inovația, învățarea continuă și succesul echipei noastre. Această certificare este o recunoaștere a viziunii și muncii pe care echipa METRO o depune zi de zi. De aceea, ne dorim să menținem excelența în procesele de People & Culture, precum și în digitalizarea acestora pentru a îmbunătăți constant experiența angajaților și pentru a rămâne un angajator de top”, a declarat Rodica Rapcea, Director People & Culture.

Organizațiile incluse în programul Top Employers sunt certificate pe baza participării și a rezultatelor obținute în urma evaluării practicilor și politicilor de resurse umane desfășurate în ultimul an. Evaluarea include șase domenii distincte de resurse umane și acoperă 20 de teme precum: Strategii de resurse umane, Mediul de lucru, Recrutare, Training, Diversitate și Incluziune.

"Vremurile excepționale scot la iveală ce este mai bun în oameni și organizații. Am fost martorii acestui lucru în cadrul Programului de Certificare a Angajatorilor de Top 2024, toți aceștia remarcându-se prin performanțe de-a dreptul excepționale. Acești angajatori au demonstrat întotdeauna că le pasă de dezvoltarea și bunăstarea oamenilor. Procedând astfel, ei contribuie la îmbunătățirea relațiilor de muncă. Suntem mândri să anunțăm și să sărbătorim în acest an cei mai reprezentativi angajatori orientați către oameni: Angajatorii de Top 2024.”, a spus David Plink, CEO-ul Top Employers Institute.

Programul a certificat și recunoscut peste 1857 de Angajatori de top din 123 de țări sau regiuni de pe cinci continente. Lista organizațiilor incluse în Top Employers 2024 a fost publicată în luna ianuarie 2024.


​​

Despre METRO

METRO este un lider internațional în comerțul cu ridicata de produse alimentare și nealimentare, specializat în deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor și cateringului (HoReCa), precum și ale comercianților independenți (Traders). În întreaga lume, METRO are aproximativ 17 milioane de clienți care beneficiază de mixul multicanal unic al companiei: clienții pot face achiziții într-unul dintre magazinele de format mare din zona lor sau pot comanda online pentru livrare direct la locație (Food Service Distribution, FSD) - toate susținute și interconectate digital. În paralel, METRO MARKETS se dezvoltă ca un marketplace internațional destinat nevoilor clienților profesioniști, un marketplace care a crescut și s-a extins continuu din 2019. Sustenabilitatea este un pilon cheie al companiei METRO, aceasta fiind listată în diferiți indici și clasamente de sustenabilitate, inclusiv MSCI, Sustainalytics și CDP. Compania operează în peste 30 de țări și are peste 89.000 de angajați la nivel mondial. În anul financiar 2022/23, METRO a generat vânzări de 30,6 miliarde de euro. Mai multe informații pot fi găsite pe MPULSE.de, revista noastră online.

Despre Top Employers Institute

Institutul Top Employers este autoritatea globală în recunoașterea excelenței în practicile cu angajații. Prin intermediul Programului de Certificare al Institutului Top Employers, companiile participante pot fi validate, certificate și recunoscute ca angajator preferat. Înființat acum 30 de ani, Institutul Top Employers a certificat peste 1,857 de organizații din 123 de țări/regiuni. Certificările Top Employers au un impact pozitiv asupra vieților a peste 8 milioane de angajați la nivel global.