Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Cum să faci o friptură de vită perfectă

940x200_Steaks

O friptură de vită se poate găti in mai multe feluri, în funcție de preferința fiecăruia. Acestea pot varia de la în sânge, pentru un gust intens al cărnii, la foarte bine făcute.
Mai jos puteți găsi recomandarile bucătarilor pentru o friptură perfectă la fiecare masă:

 

Recomandate pentru prăjire, grătar sau cuptor: mușchi, antricot, vrăbioară. T-bone, faux-fillet (piesa din spată) sau rasol alb (piesa din pulpă).

Recomandate pentru inăbușire sau fierbere: spata, pulpa, rasol, piept și coaste.

 

ÎN SÂNGE - BLUE

Se gătește până când temperatura interioară atinge 50 grade Celsius.

RARE

Se gătește până când temperatura interioară atinge 60 grade Celsius.

MEDIUM RARE

Se gătește până când temperatura interioară atinge 65 grade Celsius.

MEDIUM

Se gătește până când temperatura interioară atinge 70 grade Celsius.

BINE FĂCUT - WELL DONE

Se gătește până când temperatura interioară atinge 77 grade Celsius.

FOARTE BINE FĂCUT - VERY WELL DONE

Se gătește până când temperatura interioară atinge 82 grade Celsius.