Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Alege să ieși din nou la restaurantRedeschiderea parțială a unor restaurante este un motiv de bucurie pentru noi toți și merită sărbătorită cu o rezervare și o ieșire în oraș, respectând măsurile de siguranță recomandate.

Pandemia ne-a afectat mai mult decât ne imaginăm: 3 din 10 români se declară afectați de burnout, iar 20% simt că sunt pe punctul de a ajunge la epuizare. După 11 luni în care am stat foarte izolați, în care ne-am înghesuit cu toți membrii familiei în același spațiu limitat pentru a lucra, a face școală, a găti și a ne relaxa, efectele se resimt, asta arată un studiu Best Jobs citat de Revista Biz.

Dacă în orașul tău poți lua masa pe terasa sau în interiorul unui local, ai numeroase motive să o faci.

 

1. Plăcerea de a discuta față în față cu o persoană dragă și momentul de relaxare de care ai nevoie

Linia dintre muncă și timp liber a devenit invizibilă, lucrând de acasă. Masa în oraș poate fi ieșirea mult așteptată din rutina ultimelor luni! Cum sună o ieșire într-un cadru intim cu o persoană din familie cu care nu ai mai avut o conversație despre altceva decât despre curățenie și pregătirea mesei? Doar pentru că stați în aceeași casă, nu înseamnă că mesele sunt relaxate. Cu toții avem însă nevoie să ne și conectăm cu persoanele dragi! În plus, cât să mai gătești și să strângi în bucătărie? Ia o pauză, fă ceva pentru tine. Medicii confirmă că folosirea îndelungată a tehnologiei și mai ales a platformelor de videoconferințe duce la epuizare (sursa), adică o oboseală mai accentuată decât după multe întâlniri directe. O ieșire la restaurant este un bun pretext și pentru o plimbare pe jos! Majoritatea dintre noi am devenit mai sedentari din cauza situației create de pandemie și avem nevoie să ne dezmorțim, respectând totodată recomandările privind siguranța.

 

2. Savurezi mâncarea preferată fără griji că te-ai putea infecta prin ea

Organizația Mondială a Sănătății a comunicat public faptul că nu există dovezi științifice care să demonstreze că virusul Sars-Cov-2 se poate transmite prin mâncare. COVID-19 este o boală respiratorie, iar transmitere se face de la persoană la persoană și prin contactul direct cu picăturile respiratorii generate atunci când o persoană infectată tușește sau strănută (sursa). Așadar, lasă grijile acasă, ia masca și dezinfectantul cu tine și bucură-te de o masă delicioasă într-un local!

 

3. Solidaritate față de antreprenorii și angajații din sectorul HoReCa.

Redeschiderea parțială a restaurantelor a fost un mare motiv de bucurie pentru zeci de mii de persoane care lucrează în domeniu. Fiecare rezervare la restaurantul preferat este un motiv de optimism pentru antreprenori și pentru angajații care și-au făcut multe griji în legătură cu viitorul slujbelor lor. Așadar, să le dăm un motiv să zâmbească, chiar au nevoie de o comandă în plus și de o încurajare! Nu uita să le dai și un review pozitiv dacă ți-a plăcut experiența, cu siguranță vor aprecia!

 

După aproape un an, nu putem să ne mai amânăm toate dorințele și planurile, ci trebuie să le regândim și să apreciem fiecare moment de relaxare și de conectare cu cei apropiați. Poate nu putem să ieșim în grupuri mari, dar plăcerea de a savura preparate delicioase într-un ambient plăcut, alături de una sau câteva persoane dragi tot există. Să ne bucurăm de acest lucru!