Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Pește și fructe de mare

peste-fructe-de-mare

Bogăția apelor se reflectă cu fidelitate în sortimentul nostru de mai mult de 60 de specii de pește și fructe de mare proaspete, disponibile (fie în magazin, fie la comandă) într-o varietate de peste 200 de articole.




Peștele sălbatic, o captură apreciată de profesioniști

Nu doar soiul, ci și proveniența peștelui influențează calitatea și proprietățile lui nutritive. Peștii de captură, spre deosebire de cei de acvacultură, cresc în mediul lor natural (mare, ocean, râu), de aceea și calitatea lor este superioară. Peștii sălbatici nu sunt deloc ușor de găsit și de pescuit, iar să-i ai în meniu este, fără nicio îndoială, o realizare.  
La METRO, îți oferim o gamă variată de pești, specialități din pește și fructe de mare și ne bazăm pe cei mai buni furnizori, pe un timp și pe condiții de transport optime, astfel încât prospețimea peștelui să fie garantată. Totul pentru ca tu să poți achiziționa cele mai bune produse pentru clienții tăi.


Halibutul, un pește cu greutate

Halibutul este cel mai mare pește plat și unul dintre cei mai mari pești de apă sărată din lume. Se asemănă cu calcanul, însă dimensiunile halibutului pot fi de-a dreptul impresionante: unele exemplare din Oceanul Atlantic ajung să cântărească peste 300 de kilograme și să măsoare până la 5 m. Probabil și din acest motiv era considerat pe vremuri un pește sacru, a cărui carne albă putea fi consumată doar în zile de sărbătoare, pentru a aduce putere, înțelepciune și fertilitate.

halibut-landing
  • Oferta valabilă între 2– 5 decembrie 2021, în limita stocului disponibil, exclusiv în magazinele METRO Cash&Carry.

Valori nutriționale
100 g de halibut  au aproximativ 91 kcal, 2% grăsimi și 20% proteine. Este un pește bogat în acizi grași esențiali, proteine, minerale, vitamine, cu un conținut scăzut de grăsimi, ceea ce îl recomandă și în meniurile ușoare, dietetice.
Conține cantități importante de fosfor, iod, calciu, zinc, potasiu, magneziu, vitaminele B3 și vitamina B6, iar o porție de 160 de grame de halibut asigură necesarul zilnic de seleniu, un antioxidant puternic.

Recomandări de preparare
Halibutul este un pește suculent și foarte versatil, a cărui carne fină se pretează la zeci de rețete rafinate. Halibutul file se poate găti la tigaie, iar halibutul întreg, la cuptor. Pentru că are un gust delicat, este de preferat să nu se folosească în exces condimente sau marinade, care să-i estompeze aroma naturală, atât de apreciată de cunoscători. Este suficient să fie asezonat cu lămâie proaspătă, jumătăți de roșii, crenguțe de rozmarin și cimbrișor proaspăt, ulei de măsline, sare și piper.
Halibutul file se gătește 3-4 minute la tigaie, pe fiecare parte (gătitul excesiv poate face carnea să devină uscăcioasă), iar halibutul întreg, 25-40 de minute la cuptor, la 180 de grade. O altă metodă ideală de gătit este la grătar.

Garnituri și sosuri
Halibutul se potrivește excelent cu garnituri precum piure de mazăre, praz sotat, orez basmati, cartofi, legume sotate sau preparate la grill (sparanghel, zucchini, ardei gras, ciuperci) etc.
În unele zone din lume, halibutul pe pat de legume verzi (broccoli, spanac, fasole verde) este modul de servire tradițional.
Sosuri mediteraneene potrivite pentru halibut: sos meuniere, sos de roșii connasse, sos de capere, sos de avocado etc.

File de halibut cu sparanghel și roșii confiate

număr porții: 10

cost/porție: 28,01

Produs Cantitate (KG, L)
halibut file 1,6
roșii cherry 0,4
sparanghel 1
lămâi 0,4
busuioc 0,03
ulei măsline 0,2
peperoncino 0,005
zahăr 0,01
oregano 0,002
sare 0,05

reteta-halibut
Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzește la 180°C. Roșiile se spală, se taie pe jumătate și se așază pe o tavă de copt. Se asezonează cu zahăr, oregano, sare și ulei de măsline. Roșiile se gătesc la cuptor, timp de 15 minute. 
Sparanghelul se spală, se curăță și se îndepărtează partea lemnoasă. Într-o tigaie, se sotează sparanghelul cu 50 ml de ulei și se asezonează cu sare. Fileurile de halibut (10 bucăți de 160 de grame) se asezonează cu sare și ulei de măsline. Într-o tigaie antiaderentă se gătesc fileurile, la foc potrivit, timp de aprox. 3-4 minute. Se întorc fileurile și se repetă procedeul. Fileul de halibut se servește cu sparanghel, roșii confiate, felii de lămâie și frunze de busuioc. Opțional, se poate adăuga peperoncino.



Barbun
  • origine Croația
  • calibru 20-30 buc/kg
  • 24,99 Lei preț/kg

barbun-lp
Barbunul trăiește în oceanul Atlantic, în Marea Mediterană și în Marea Neagră (la noi se găsește o specie de talie mai mică) și este cunoscut îndeosebi pentru culoarea sa aparte, argintiu-rozalie, și carnea foarte gustoasă. Grecii și romanii consumau cu plăcere barbun, ba chiar despre aceștia din urmă se spune că erau atât de atrași de gustul lui bun și dulce, încât au încercat, fără prea mare succes pe vremea aceea, să-l crească în captivitate, pentru a le fi mereu accesibil.
Gustul și textura barbunului îl aseamănă cu fructele de mare - întrucât se hrănește în special cu moluște, împrumută din aroma lor. 
 

La aprecierea bucătarului

Se găsește și congelat, dar cel mai apreciat de către cunoscători este barbunul proaspăt, îndeosebi cel de captură, fiind un pește care iubește libertatea. Ideal de preparat la cât mai scurt timp după ce este achiziționat, poate fi consumat prăjit și crocant (așa se găsește la terasele de la mare ), marinat, pregătit la grătar sau la cuptor, condimentat cu sare, piper, oregano și dafin, stropit cu vin alb și ulei de măsline, cu o porție de legume gratinate, sparanghel sau praz alături ori ca ingredient în paella sau alte preparate apetisante. Bucătarii au o mulțime de variante de a prepara acest pește delicios. Barbunul este recomandat și în dietă, datorită aportului caloric moderat: 150 kcal/100 g.

 

Mix de pește
  • origine Croația
  • captură
  • 29,99 Lei preț/kg

mix-lp
Preparatele inedite, care să stârnească imaginația și curiozitatea clienților, nu trebuie să lipsească din meniul restaurantului tău. 
La METRO, îți punem la dispoziție o gamă diversificată de pește și fructe de mare proaspete, de calitate superioară, la prețuri competitive.

Pe lângă tradiționalele preparate din pește la grill sau la cuptor, saramură sau pește prăjit, mâncărurile rafinate, supele sau ciorbele pe bază de pește și fructe de mare cu ingrediente surprinzătoare pot ajunge ușor în topul celor mai apreciate preparate din meniul restaurantului tău. 

Pentru astfel de rețete delicioase ți-am pregătit un mix de pește de captură care include nu mai puțin de 52 de soiuri de pește și fructe de mare: cod, calamar, scorpie și pisică de mare, doradă, caracatiță baby, creveți, macrou, știucă, sepie și altele. Un mix de arome irezistibil și tentant pentru cunoscători, dar și pe cei care n-au mai gustat aceste soiuri de pești și vor să experimenteze.
În plus, acest mix este ușor de gătit pentru bucătari și delicios într-o varietate de moduri.
 



  • Oferta este valabilă în perioada 25.11-30.11.2021, în limita stocului disponibil, în toate magazinele METRO Cash&Carry.
Peste/ fructe de mare