METRO România - Partener strategic al Romania Sushi Cup
19.06.2025
Timp de citire:5min
Parteneriat pentru excelență
La METRO, susținem inovația și excelența în gastronomie zi de zi, motiv pentru care pentru al doilea an consecutiv am ales să fim partener strategic al competiției Romania Sushi Cup. Evenimentul s-a desfășurat între 12 și 14 iunie la Gastronometro, oferind bucătarilor talentați din România ocazia de a-și etala abilitățile și de a învăța de la cei mai buni în domeniul artei culinare clasice japoneze, EDOMAE Sushi.
METRO s-a poziționat constant ca un partener dedicat al industriei HoReCa, un furnizor de top de ingrediente proaspete și de calitate și un susținător activ al excelenței în gastronomie. Prin colaborarea cu Romania Sushi Cup, ne-am arătat încă odată suportul față de antreprenorii și profesioniștii din domeniul ospitalității care, prin munca lor, depășesc și redefinesc noi standarde în arta culinară.
Ediția de anul acesta a adunat 13 chefi cu experiență vastă în restaurantele japoneze, care au concurat pentru titlul național.
Maestrul Sushi - Gentaro Yamazaki
Competiția a început cu o zi de formare sub îndrumarea lui Gentaro Yamazaki, Maestru Sushi Certificat, urmată de o zi de probe practice intense. Ziua finală a fost dedicată competiției propriu-zise, unde participanții și-au demonstrat abilitățile în fața unui juriu prestigios. Această structură a oferit fiecărui concurent ocazia de a se exprima și de a-și dezvolta abilitățile, punând bazele unei cariere promițătoare în arta sushi.
Ingrediente premium pentru maeștri sushi
Ca furnizor principal al competiției, am oferit concurenților peste 200 de kilograme de pește și fructe de mare proaspete, garantând că fiecare exemplar selectat îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate. Prospețimea ingredientelor este esențială, mai ales când vorbim de pește și fructe de mare, iar concurenții au avut la dispoziție ton, somon, biban de mare, doradă, lufăr, scoici St. Jacques, creveți black tiger și icre proaspete de somon pentru a-și etala măiestria în arta EDOMAE Sushi.
Câștigătorul Sushi Cup România 2025
Câștigătorul ediției a treia a Romania Sushi Cup și reprezentantul României la World Sushi Cup din Japonia este Bogdan Cosma.
Câștigătorul competiției a primit un premiu în valoare de 1.500 EUR, oferit de sponsorul principal METRO România, precum și oportunitatea de a fi prezent, în calitate de invitat special, la standul nostru din cadrul Food Service & Hospitality EXPO 2025, pe 8 noiembrie.
Locul al doilea a fost câștigat de Claudiu Cristian Malai, iar pe poziția a treia s-a clasat Andrei Corin Cioaza! Felicitări tuturor participanților pentru performanță!
Componența juriului Sushi Cup Romania 2025
Gentaro Yamazaki (Japonia) – Maestru Sushi Certificat, Expert în Fugu și 3-Star Rice Specialist, director Yuki Corporation Geneva
Alon Than (Polonia) – Campion Mondial Sushi 2015
Tomáš Lysý (Slovacia) – Chef principal la FOU ZOO Bratislava, expert în sushi tradițional
Wagner Spadacio (Monaco) – Vicecampion mondial Sushi 2018, Executive Chef la THE NIWAKI, Nobu și Buddha Bar Monte-Carlo
Jorge Dionicio (SUA) – Chef de sushi cu experiență internațională în restaurante din Tokyo, New York și LA
Cătălin Petrescu (România) – Chef Rual Bistro, promotor al bucătăriei asiatice în România
Romania Sushi Cup 2025 a fost un moment de consolidare a competențelor, descoperire și afirmare pentru mulți bucătari talentați. METRO România este mândru să susțină această inițiativă, confirmând rolul său vital în promovarea unui standard înalt în arta culinară și în sprijinirea comunității locale de bucătari. Această competiție subliniază angajamentul continuu al METRO de a fi mai mult decât un furnizor, de a fi un partener de încredere în industria ospitalității.
Campioni ai excelenței: parcursul remarcabil al câștigătorilor Romania Sushi Cup
Performanțele remarcabile ale câștigătorilor din edițiile anterioare confirmă nu doar nivelul ridicat al competiției, ci și angajamentul nostru constant de a sprijini excelența în gastronomie.
👉 Sorin Zaharia, câștigătorul primei ediții, a reprezentat cu mândrie România la World Sushi Cup Tokyo 2024, unde a obținut locul 1 la categoria „Creative Sushi Open Competition” și locul 3 în clasamentul general - o realizare excepțională într-un context internațional de top. Iar anul următor a obținut ocul 2 la Edomae și locul 3 la Campionatul European. 👉 Andrei Zaharia, a obținut premiul special „Yamasa Soy Sauce”. 👉 Vlad Tănasie, câștigătorul celei de-a doua ediții, a reprezentat cu mândrie România la Campionatul European.
De asemenea, în cadrul ediției din acest an a competiției Romania Sushi Cup, Sorin Zaharia a primit Premiul Special, o recunoaștere a performanței remarcabile obținute la World Sushi Skills Institute.
Suntem onorați de parcursul lor și inspirați să continuăm să susținem profesioniștii care aleg să meargă mai departe, cu pasiune, disciplină și viziune.