Visul lui Nistor Stelian Constantin

Timp de citire : 3 min
Imperial Sibiu

Descoperă călătoria culinară a lui Nistor Stelian Constantin, de la primele sale experimente în bucătărie într-un sat de lângă Sibiu, la formarea și evoluția sa ca bucătar în Suedia. Află cum accidentul grav l-a pus la încercare, dar și cum a reușit să se ridice, dedicându-se pasiunii pentru evenimente și bucătărie. Inspirația și determinarea lui Nistor demonstrează că respectul pentru meserie și dedicarea sunt esențiale pentru succes.

Imperial sibiu

Sibiu, România

Povestea lui Nistor Stelian Constantin

Povestea mea începe într-un sat de lângă Sibiu, acolo unde am descoperit de mic fascinația pentru bucătărie. Tatăl meu, văzând că am o înclinație către gătit, m-a încurajat să urmez o școală de bucătari. La doar 16 ani, am luat decizia să ascult sfatul tatei, care a fost mereu alături să mă îndrume. Acest drum m-a purtat mai întâi prin Centrul Vechi al Sibiului, apoi, la 19 ani, peste hotare, în Suedia, unde m-am format și am evoluat în meseria de bucătar.

Suedia mi-a oferit și o nouă perspectivă asupra bucătăriei. Acolo am învățat să apreciez simplitatea și organizarea, lucruri care mă ajută enorm acum, când lucrez pe evenimente. Am început ca ajutor de bucătar și am avansat pas cu pas.

Întors acasă, am ales să îmi dedic energia către evenimente, bucurându-mă de fiecare dată când văd mulțumirea în ochii clienților. Nu e doar despre bani; e despre satisfacția de a ști că am atins cu mâncarea mea inimile oamenilor. Înseamnă mult pentru mine faptul că, alături de echipă, am avut evenimente unde am reușit să servesc main course-ul la peste 1.000 de persoane în doar 28 de minute.

Am avut și momente de cumpănă. La 20 de ani, am avut un accident grav de mașină, care m-a ținut imobilizat la pat aproape doi ani. A fost o perioadă dificilă, o perioadă care pentru mine a însemnat și o reconstrucție a sinelui. Dar nu m-am gândit vreodată să renunț. Această experiență m-a întărit și mi-a redat speranța. Cu sprijinul celor apropiați și o voință de fier, am reușit să mă ridic și să încep din nou, reluându-mi meseria ca ajutor de bucătar și reconstruindu-mi cariera pas cu pas.

Cea mai mare realizare pentru mine a fost atunci când am adus în România, la un concurs televizat de renume, un preparat din ren cu specific suedez. Am reușit să surprind jurații și publicul, iar asta pentru mine a însemnat mult. Experiența mi-a confirmat că drumul ales este cel corect.

În comunitate, oamenii mă văd ca pe un om serios și dedicat, un bucătar care își respectă meseria, clienții și colaboratorii. Am construit relații bazate pe încredere, îmi aleg mereu cu grijă partenerii și furnizorii. Pentru orice tânăr care visează să devină bucătar, sfatul meu este să fie serios, să muncească neîntrerupt și să nu uite niciodată că respectul pentru meserie, pentru sine și pentru cei din jur este esențial. 
vis de antreprenor
Povestea ta inspiră, povestea ta îi poate face pe ceilalți să viseze. Hai și tu să faci parte din această poveste!
Spune-ți povestea
comunitatea succesului
Împreună, construim mai mult decât simple povești individuale. Ne unim pentru a scrie o narațiune colectivă despre succes, provocări și creștere.
Descoperă poveștile