Visul lui Edoardo Farinella

Timp de citire : 3 min
Edoardo Farinozzo

Descoperă povestea inspirațională a lui Edoardo Farinella, maestrul bucătar și antreprenorul care și-a transformat dragostea pentru gusturi într-un brand de succes. De la Târgu Mureș la Londra și înapoi, Edoardo dezvăluie cum experiențele din Sicilia au alimentat o carieră în restaurante de fine dining și cum riscul a devenit recompensă prin triumful Farinozzo.

Restaurant Farinozzo

Târgu-Mureș, România

Povestea lui Edoardo Farinella

Povestea mea a început în liceu, unde mi-am dat seama că, pentru mine, gătitul este ceva natural și că lumea gusturilor m-a fascinant mereu. Ca să vă ofer puțin context pentru povestea ce urmează să v-o spun, m-am născut într-o familie multiculturală, fiind pe jumătate maghiar din Târgu-Mureș și pe jumătate sicilian. În fiecare an călătoream alături de ai mei în Sicilia, loc unde am cunoscut ce înseamnă cu adevărat plăcerea de a mânca și cât de important este să savurezi fiecare înghițitură.

De fiecare dată când călătoream în Sicilia, tatăl meu mă ducea în vizită la pizzeria unui prieten de-al lui. Nu știu dacă feliile de pizza mi-au deschis apetitul pentru mâncare sau dacă prietenul tatei a fost un model puternic pentru mine, tot ce îmi amintesc e că îmi doream foarte tare să fac și eu asta. După niște ani, am decis să-mi urmez visul și m-am mutat în Londra să învăț meserie. Am trecut prin multe bucătării și am avut ocazia să lucrez și în restaurante de fine dining și restaurante cu stele Michelin.  

De la bucătar la antreprenor

Când am simțit că nu mai aveam ce să învăț, am decis să mă întorc în Târgu Mureș și să fructific cunoștințele mele de bucătărie și de ospitalitate. Mi-am început cariera de antreprenor cu un mic restaurant cu delivery, unde serveam paste, pizza, risotto, salate și deserturi italiene. Afacerea respectivă a dat faliment după 4 luni, dar am decis să păstrez numele brandului și să nu renunț la visul meu. Aici începe povestea Farinozzo.

Până să-mi redeschid afacerea, am început să strâng bani lucrând ca bucătar la evenimente, în tabere, am ținut workshop-uri, am fost șef bucătar la un hotel de 5 stele și executive chef la un resort renumit. Doar că la finalul zilei, tot nu eram mulțumit.

În data de 29 Noiembrie am redeschis Farinozzo, doar că de această dată cu un meniu de pizza și axat pe delivery. Uitându-mă în spate, realizez că riscul și efortul depus au meritat. Clienții apreciază atenția la detaliu, ingredientele de calitate pe care le utilizez și că pot să împart bucurie prin munca mea cinstită.

Cred foarte mult că rolul nostru în societate este unul important și că mâncarea este elementul care ne leagă. Îmi doresc să existe și mai mulți oameni ca mine. Oameni cărora le pasă, oameni care își asumă responsabilitatea pentru fiecare preparat creat. Și sunt fericit, că am avut ocazia, de-a lungul timpului să întâlnesc colegi de breaslă care gândesc exact ca și mine. Mă bucur să văd că piața HoReCa se dezvoltă și că suntem mulți care dorim să facem treabă bună și că aud din ce în ce mai puțin „las că-i bine așa”. 
vis de antreprenor
Povestea ta inspiră, povestea ta îi poate face pe ceilalți să viseze. Hai și tu să faci parte din această poveste!
Spune-ți povestea
comunitatea succesului
Împreună, construim mai mult decât simple povești individuale. Ne unim pentru a scrie o narațiune colectivă despre succes, provocări și creștere.
Descoperă poveștile