De la bucătar la antreprenor
Când am simțit că nu mai aveam ce să învăț, am decis să mă întorc în Târgu Mureș și să fructific cunoștințele mele de bucătărie și de ospitalitate. Mi-am început cariera de antreprenor cu un mic restaurant cu delivery, unde serveam paste, pizza, risotto, salate și deserturi italiene. Afacerea respectivă a dat faliment după 4 luni, dar am decis să păstrez numele brandului și să nu renunț la visul meu. Aici începe povestea Farinozzo.
Până să-mi redeschid afacerea, am început să strâng bani lucrând ca bucătar la evenimente, în tabere, am ținut workshop-uri, am fost șef bucătar la un hotel de 5 stele și executive chef la un resort renumit. Doar că la finalul zilei, tot nu eram mulțumit.
În data de 29 Noiembrie am redeschis Farinozzo, doar că de această dată cu un meniu de pizza și axat pe delivery. Uitându-mă în spate, realizez că riscul și efortul depus au meritat. Clienții apreciază atenția la detaliu, ingredientele de calitate pe care le utilizez și că pot să împart bucurie prin munca mea cinstită.
Cred foarte mult că rolul nostru în societate este unul important și că mâncarea este elementul care ne leagă. Îmi doresc să existe și mai mulți oameni ca mine. Oameni cărora le pasă, oameni care își asumă responsabilitatea pentru fiecare preparat creat. Și sunt fericit, că am avut ocazia, de-a lungul timpului să întâlnesc colegi de breaslă care gândesc exact ca și mine. Mă bucur să văd că piața HoReCa se dezvoltă și că suntem mulți care dorim să facem treabă bună și că aud din ce în ce mai puțin „las că-i bine așa”.