Visul lui Andreia Manuela Pascu

Timp de citire : 3 min
Antica Roma

Descoperă în "Visul lui Andreia Manuela Pascu" o poveste inspirațională despre determinare și pasiune. De la închiderea restaurantului său din Italia până la deschiderea unuia nou în România, Andreia împărtășește provocările și reușitele în drumul său antreprenorial, evidențiind importanța răbdării, calității și relațiilor construite pe parcurs. O călătorie de redescoperire și succes în Buzău.

restaurant antica roma

Buzău, România

Povestea lui Andreia Manuela Pascu

Visul meu a început în septembrie 2022 când, în timpul unei vacanțe în România, am hotărât să nu mă mai întorc în Italia, obosită să aștept redeschiderea restaurantului pe care îl aveam în Italia, și închis de restricțiile COVID. Decizia de a rămâne și a începe o nouă aventură în România a venit natural, având în vedere situația mai relaxată față de pandemie. Am deschis la Buzău restaurantul Antica Roma. Nu puteam să deschid altceva decât un restaurant cu specific Italian, mai ales că eu, administratorul, sunt bucătar chef cu școala făcută în Italia.

Ușor de deschis, dar greu de continuat, mai ales la început. Fără cunoștințe despre piața locală, prețuri sau furnizori, m-am orientat spre METRO, cu care colaborasem și în Italia și știam că mă pot baza pe o garanție a seriozității.

Conducerea unui restaurant nu este o sarcină ușoară, mai ales atunci când este cuplată cu gestionarea administrativă a afacerii. Cu toate acestea, pasiunea mea pentru bucătarie, dragostea față de oameni și dorința de a aduce simplitatea și gustul bucătăriei italiene în Buzău mă motivează să nu renunț și să lupt zi de zi cu provocările birocratice și crizele financiare ale zilelor noastre.

Mărturisesc, au fost momente de confuzie – punând la îndoială decizia de a reveni, întrebându-mă de ce am luptat atât de mult împotriva unui sistem atât de greu de înțeles. Cu toate acestea, pe măsură ce problemele au apărut, la fel au apărut și primii clienți ai restaurantului nostru, care ușor, ușor, au evoluat de la clienți la prieteni dragi, fapt care m-a determinat să merg mai departe in fiecare zi.

Revenirea în țară, după 20 de ani de străinătate, fără prieteni și fără suport, a însemnat practic să o iau de la zero. Abia acum, după doi ani de la înființarea restaurantului, încep să văd rezultatele.

Reflectând la ce sfat aș avea pentru un antreprenor la început de drum, cred că trebuie să aibă suficientă răbdare si tenacitatea de a înfrunta orice obstacol. Mai presus de toate, menținerea seriozitații nu poate lipsi din peisaj. Cred cu adevărat în a oferi produse de calitate, nu doar la început, ci constant, asta construiește încrederea și îți fidelizează clienții, asta îti poate deschide calea către success. 
vis de antreprenor
Povestea ta inspiră, povestea ta îi poate face pe ceilalți să viseze. Hai și tu să faci parte din această poveste!
Spune-ți povestea
comunitatea succesului
Împreună, construim mai mult decât simple povești individuale. Ne unim pentru a scrie o narațiune colectivă despre succes, provocări și creștere.
Descoperă poveștile