Visul Elizei Iuliana Bogdan și al Adinei Moșneagu

Timp de citire : 3 min
Pasta House

Descoperă visul Elizei Iuliana Bogdan și al Adinei Moșneagu, fondatoarele „Pasta House” din Iași. Inspirate de stilul de viață italian, ele prepară zilnic paste proaspete din făină de grâu dur remăcinată, aducând gustul autentic al Italiei în inima orașului. Afacerea lor „paste to go” pune accent pe calitate, unicitate și prietenie. Află cum două prietene au depășit provocările și au transformat pasiunea pentru paste într-un brand de succes. Vino să savurezi preparatele noastre delicioase și să faci parte din povestea noastră magică.

Restaurant Pasta House

Iași, România

Povestea Elizei Iuliana Bogdan și al Adinei Moșneagu

Viața, așa cum a spus Federico Fellini, este un amestec de magie și paste. Iar noi tocmai asta facem la „Pasta House”. Zi de zi, fabricăm paste proaspete din făină de grâu dur remăcinată, gătite cu suflet pentru toți cei care doresc să savureze o masă ca-n Italia, direct în inima Iașului.

„Pasta House” este un concept de „paste to go”, o locație în care punem accentul pe calitate, pricepere, unicitate și diversitate. Ne inspirăm din stilul de viață italian și punem suflet în tot ceea ce facem. Iar asta nu e tot, pentru că „Pasta House” este și despre prietenia dintre două fete care s-au cunoscut pe scările facultății în urmă cu 12 ani și au reușit să construiască împreună un business de succes.

Afacerea noastră a început de la ideea de a crea un concept de paste proaspete to go. Iar de acolo, am reușit să dezvoltăm un brand și să oferim oamenilor preparate de calitate. Pastele noastre sunt făcute din făină de grâu dur remăcinată, se gătesc zilnic și se transformă în tot felul de preparate, fiecare unic, în felul lui.

Chiar dacă afacerea noastră are succes, asta nu înseamnă că nu ne-am lovit de provocări. De la reglementări financiare și legislația fiscală, până la gestionarea relațiilor cu furnizorii, toate au reprezentat câte un impediment. Dar, oricât de dificilă era o problemă, nu ne-am gândit nici o secundă să renunțăm. Ne-a motivat faptul că avem un obiectiv comun și că indiferent de situație, trebuie să facem tot ce ne stă în putință ca să-l ducem la bun sfârșit.

Aș putea spune că norocul nostru este că suntem pasionate de tot ce presupune afacerea. Absolut tot ceea ce facem. De la cumpărarea și achiziționarea de ingrediente, până la promovarea brandului și a preparatelor noastre, ne găsim mereu motivația să continuăm și să ne dezvoltăm.

Până acum, cea mai mare realizare a fost să depășim emoțiile și provocările din primul an. Când ești la început, lucrurile nu sunt ușoare, în special când nu ești familiarizat cu tot ce presupune deschiderea unei afaceri în HoReCa.

Drumul până aici ne-a învățat multe lecții, dar cea mai importantă a fost puterea rezilienței. Și dacă ar fi să le oferim un sfat antreprenorilor la început de drum, le-am spune să încerce. Să nu mai aștepte și să facă saltul în această lume!

Lumea întreagă este plină de tot felul de „pastabilities” și noi vă invităm să fiți parte din povestea noastră magică și să construim împreună, conexiuni în jurul unei porții de paste.

Cu prietenie,

Eliza și Adina! 
vis de antreprenor
Povestea ta inspiră, povestea ta îi poate face pe ceilalți să viseze. Hai și tu să faci parte din această poveste!
Spune-ți povestea
comunitatea succesului
Împreună, construim mai mult decât simple povești individuale. Ne unim pentru a scrie o narațiune colectivă despre succes, provocări și creștere.
Descoperă poveștile