Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Informații utile despre somon

salmon_940x200_v2

Somonul de crescătorie conține un procent mare de grăsime (30-35%) în comparație cu somonul sălbatic care conține cu până la 20% mai puțină grăsime. Deși conține mai puțină grăsime, cantitatea de acizi grași Omega 3 este mai mare la somonul sălbatic.

 

Mai jos puteți găsi o scurtă descriere a celor mai populare specii de somon comercializat

keta

Somonul Keta (Chum)

Keta (Chum) este o specie de somon cu conținut redus de grăsime. Culoarea cărnii este portocalie-roșie, textură fermă, cu o aromă delicată.

Recomandarea noastră pentru gătire: la cuptor.

Greutatea medie de comercializare este de 3.5 kg

 

Metode de gătire: la cuptor, grill, poșare, saute

sockeye

Somonul Sockeye

Sockeye este specia de somon cu cea mai roșie carne, textură fermă, și o aromă bogată.

Este cea mai populară alegere a bucătarilor pentru rețetele cu  somon sălbatic.

Recomandarea noastra pentru gătire: GRILL

Greutatea medie de comercializare este de 3.5 kg.

 

Metode de gătire: la cuptor, grill, poșare, afumare

Mai jos puteți găsi o prezentare a tipurilor de trimming la somon, împreună cu părțile care se înlătură din pește.

trim_A

TRIM A

Oase zona dorsală
Oase zona pelviene
trim_B

TRIM B

Oase zona dorsală
Oase zona pelviene
Înotătoare dorsale
Înotătoare pelviene
Claviculă (guler)
Grăsime burtă
trim_C

TRIM C

Oase zona dorsală
Oase zona pelviene
Înotătoare dorsale
Înotătoare pelviene
Claviculă (guler)
Grasime burtă
Eliminare oase cu penseta
Eliminare coadă
trim_D

TRIM D

Oase zona dorsală
Oase zona pelviene
Inotătoare dorsale
Inotătoare pelviene
Claviculă (guler)
Grăsime burtă
Oase file
Sira spinării
Burta in totalitate
Curățare completă
* nu se va elimina pielea
trim_E

TRIM E

Oase zona dorsală
Oase zona pelviană
Inotătoare dorsale
Inotătoare pelviene
Claviculă (guler)
Grăsime burtă
Eliminare oase cu pensetă
Eliminare burtă in totalitate
Eliminare coadă
Complet curățat
Depielare