Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Gravlax cu sfeclă roșie și piure de hrean

Porții: 10

Cost/porție: 7,29 lei

 PRODUS  CANTITATE (KG/L)
 somon file  0.8
 sfeclă roșie  1
 mărar  0.1
 lămâie  0.1
 limetă  0.05
 microplante  0.025
 gin  0.05
 cremă de brânză  0.25
 hrean  0.05
 sos teriyaki  0.03
 zahăr  1
 sare grunjoasă  1
gravlax

MOD DE PREPARARE

Sarea se amestecă cu zahărul. Se scot oasele la fileul de somon, cu o pensetă.
Sfecla se curăță, se taie cuburi. Într-un robot de bucătărie se blendează sfecla, pentru a obține un piure fin.
Se pune fileul de somon pe folie alimentară. Se adaugă piureul de sfeclă roșie, se acoperă cu folie alimentară și se presează ușor, pentru a sigila peștele. Se lasă în frigider timp de 4 ore. Se înlătură folia alimentară și se îndepărtează piureul de sfeclă roșie.
Partea superioară a fileului se asezonează cu gin, coajă de lime și limetă, apoi cu sos teriyaki. Se presară mărar tăiat mărunt. Se formează un pat de sare într-un vas, se pune fileul de somon și se acoperă cu restul de sare. Peste vas se pune folie alimentară și se lasă în frigider timp de aprox. 36 - 48 ore.
Crema de brânză se omogenizează cu hrean și cu suc de lămâie.
Fileului de somon i se îndepărtează crusta de sare. Cu un cuțit cu lama subțire, se feliază fin fileul de somon. Se decorează cu microplante și se servește cu cremă de hrean.