Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Fructele și legumele preferate de români toamna

legume 920x200

Mii de ani, oamenii au mâncat alimente proaspete, de sezon. Acest obicei este dus mai departe și astăzi. În restul lumii, dar și în România, oamenii sunt încurajați să consume cât mai multe astfel de produse fresh. Într-un studiu publicat de BBC, Franța ocupă primul loc în lume la doza zilnică recomandată de fructe și legume proaspete, cu 10 porții pe zi. În țări ca Germania, Olanda, Noua Zeelandă, Japonia sau Canada, doza zilnică recomandată este 5-7 porții pe zi.

România se află pe locul 5 în Uniunea Europeană la producția de fructe și de legume. Românii își schimbă stilul de viață într-unul mai sănătos și aleg să consume din ce în ce mai multe alimente proaspete.

Atunci când doresc să cumpere fructe sau legume, cei mai multi dintre orășeni (33,4%) sunt atenți la prospețimea acestora, al doilea criteriu ca importanță fiind aspectul (20,5%). În același timp, 15,5% sunt foarte atenți la originea produselor. În acest context, 67,3% dintre participanții la studiul realizat de MEDNET Marketing Research Center au declarat că preferă să cumpere fructe și legume proaspete autohtone, fără a fi o condiție esențială pentru achiziționarea acestora.

 

Principalele fructe pe care românii le preferă toamna sunt merele și strugurii.

Merele sunt în sezon din august până în noiembrie. 79% dintre români au răspuns că mărul este fructul lor preferat, într-un studiu realizat în 2012. Peste jumătate dintre cei întrebați, mănâncă mere cel puțin o dată pe zi.

Strugurii care apar în luna octombrie tind să fie mai dulci, datorită temperaturilor scăzute din timpul nopții care îi ajută la producerea de zahăr. Aceste este principalul motiv pentru care lunile octombrie și noiembrie, mulți români aleg să se bucure de gustul lor.

Perele, gutuile, prunele, kiwi, dar și dovleacul sau cartofii dulci sunt printre fructele și legumele pe care românii le-au încercat tot mai des în ultimii ani.