Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Cum să fii eco la birou?

Preocuparea pentru mediu caştigă din ce în ce mai mult teren în ultimul timp, iar tot mai multe companii sunt preocupate de sustenabilitate şi implementează programe „green” de responsabilitate socială.

Atât acasă, cât şi la birou, adoptarea unei atitudini ecologice nu este deloc dificilă, marele avantaj fiind că în ambele cazuri se aduc beneficii majore pentru natură şi oameni.

A fi eco nu înseamnă să renunţi la confort, ci doar să acorzi mai multă atenţie resurselor din jurul tău.


Iată câteva activităţi simple prin care poţi fi eco la serviciu:

1. Sistemul de colectare selectivă este uşor de implementat pentru birou, asa că încurajează-ţi colegii să arunce gunoiul separat, în containerele speciale. Pe lângă categoriile clasice - „plastic” (containerul galben), „hârtie şi carton” (albastru), „sticle” (verde) -, se mai pot recicla baterii şi acumulatori, echipamente electrice şi electronice (DEEE), becuri, ulei uzat etc. 

2. Scoate din priză aparatele electronice după ce ţi-ai terminat ziua de lucru, deoarece chiar şi în stand-by acestea consumă energie. În pauzele mai lungi nu uita să închizi monitorul.

  

Fii-eco-la-birou
3. Utilizează hartie reciclată şi optează pentru produse de papetarie şi birotică obţinute din materiale reutilizate, deoarece în acest fel protejezi mediul şi încurajezi eficientizarea resurselor. Fie că este vorba de plicurihârtie de copiator, bibliorafturi sau suporturi pentru organizarea documentelor, întotdeauna există şi alternative eco, pe care ţi le recomandăm. 

4. Renunţă la paharele din plastic de unică folosinţă şi alege ceşti de porţelan pentru a-ţi savura cafeaua sau pahare de sticlă pentru apă şi suc. Sunt mai estetice, ecologice, dar şi mai economice.  

5. Evită risipa materialelor de birou, în special a hârtiei. Refoloseşte paginile mai vechi pentru teste şi printează doar când ai absolută nevoie. Înainte de a lista un document, verifică dacă acesta este corect cu ajutorul opţiunii Print Preview, pentru a nu-l printa de două ori. De asemenea, încearcă să printezi documentele faţă-verso, acolo unde este posibil. 

6. Foloseşte becuri economice, care au o durată de viaţă mai lunga decât cele cu incandescenţă. Un bec ecologic utilizează cu până la 80% mai puţină energie şi nu se încălzeşte atât de tare ca unul clasic. Chiar şi aşa, profită de lumina naturală cât de mult posibil şi nu ţine luminile aprinse cand nu e neaparat nevoie.

7. Nu abuza de aparatele de aer condiţionat sau de încalzire, ci setează-le la o temperatura potrivită, pentru a economisi curent electric.