Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Aplicaţii şi website-uri pentru afacerea ta

940x200-restaurant-finder

Topul celor mai bune aplicații și website-uri pe care este bine să fii prezent

Trăim în era Internetului și a smartphone-ului și tot mai mulți clienți se documentează online înainte de a opta să ia masa în oraș, într-un loc sau altul. Unele dintre cele mai căutate și folosite aplicații sunt cele pentru căutat restaurante. Pe lângă faptul că oferă informații detaliate despre localul respectiv, specific sau meniuri, aplicațiile și website-urile dedicate restaurantelor sunt o modalitate la îndemâna oricui de a căuta impresii sau sfaturi postate de alți utilizatori.

Telefonul mobil este un instrument de comunicare și informare folosit de cei mai mulți dintre clienții tăi, motiv pentru care ar trebui să începi să te ocupi tot mai mult de vizibilitatea afacerii tale și în mediul online.

Dacă deții sau administrezi un restaurant, îți vom prezenta cele mai folosite aplicații pe care ar trebui să fii prezent, dar și câteva sfaturi pentru a obține evaluări excelente de la clienții tăi în mediul online.

Pe ce platforme să fii prezent:


tripadv-460x444

TripAdvisor

TripAdvisor este una dintre cele mai cunoscute platforme de turism, la nivel mondial și o resursă online extrem de utilă pentru afacerea ta, mai ales dacă administrezi un restaurant într-o zonă turistică sau cu potențial turistic.

Pe TripAdvisor restaurantele sunt listate după locație. Acestea sunt apoi clasate după popularitate. Cu cât sunt mai multe recenzii din partea vizitatorilor, cu atât locația repectivă va avea o expunere mai bună pe TripAdvisor. Din cauza algoritmului site-ului, bazat pe recenzii și activități ale clienților, clasamentele listate pe TripAdvisor pot fi neașteptate. Aplicația oferă, de fapt, aceeași șansă de promovare și restaurantelor care nu au un buget de marketing nelimitat. Cel mai luxos restaurant sau cel care se bucură de un bucătar celebru nu este listat întotdeauna cel mai sus pe TripAdvisor, ci locația care oferă o experiență excelentă vizitatorilor și care reușește să adune cel mai mult feedback.
460x444_restaurant-finder

Restaurant Finder

Restaurant Finder este aplicația care folosește locația GPS curentă și afișează o listă de restaurante din zona respectivă. Alternativ, utilizatorii pot tasta numele de restaurant sau adresa în care doresc să găsească un anumit local. Aplicația oferă utilizatorilor informații despre restaurant, cum ar fi orarul, numărul de telefon și meniuri, dar și o listă de  comentarii ale celor care au vizitat locația respectivă.
ialoc-460x444

Ialoc

Ialoc.ro este un serviciu de rezervări online pentru localuri. Odată intrat pe site, ai opțiunea de a selecta restaurantul dorit, data și ora, precum și numărul de locuri pe care vrei să le rezervi. După ce utilizatorul trimite rezervarea, primește două notificări: prima îl anunță că cererea de rezervare a fost primită, iar cea de-a doua este trimisă odată ce rezervarea a fost confirmată de localul ales. În cazul în care nu mai sunt locuri disponibile, aplicația îi sugerează utilizatorului câteva alternative. Folosind ialoc.ro, utilizatorii pot:

  • să rezerve o masă în peste 2,000 de localuri din România (București, Brașov, Timișoara, Cluj).
  • să își facă o listă cu localurile favorite pentru a le găsi mai ușor.
  • să anuleze o rezervare fără a suna la local.
  • să vadă toate rezervările pe care le-au făcut de la prima instalare a aplicației. 

Dacă afacerea ta este în București sau în proximitatea acestuia, îți recomandăm să fii prezent pe:

Restograf – site-ul reprezintă o sursă cu informații din lumea restaurantelor, a pub-urilor și a cafenelelor din București. Utilizatorii pot găsi noutăți despre restaurante, știri, sondaje, topuri, lista restaurantelor deschise recent, evenimente găzduite, etc. Site-ul a fost lansat în 2011, fiind subintitulat "Monografia gastronomiei bucureştene". Atât echipa Restograf cât și utilizatorii pot face recenzii şi topuri ale restaurantelor din București și împărtăși cu ceilalți utilizatori care sunt locurile excelente în care să ieși la masă.

Restocracy - un sistem de evaluare a restaurantelor de către evaluatori independenți, de prezentare și de autoprezentare a restaurantelor, lansat in martie 2017. Lista Restocracy include cele mai bune restaurante din București momentan, însa fondatorii vor să extindă sistemul și în alte orașe ale României.
460x444_FB-reactions

Cum obții evaluări excelente de la clienții tăi, în mediul online

Crearea un profil pentru o aplicație sau un website este o procedură simplă. De regulă, ai de urmat câțiva pași simpli pentru a completa informațiile legate de business-ul tău- specific, locație, descriere generală. Aspectul localului precum și cel al felurilor de mâncare sunt extrem de importante în prezentarea business-ului tău, astfel că este indicat să folosești fotografii profesionale. Unele platforme, cum este TripAdvisor, îți oferă posibilitatea de a conecta contul la pagina de Facebook sau site-ul tău. Aceasta este o oportunitate excelentă de a spori gradul de expunere al restaurantului tău în mediul online.

Gestionarea prezenței online este o modalitate minunată pentru a atrage noi clienți, dar munca reală începe în restaurantul tău. Obținerea unei recenzii bune necesită mai mult decât un decor interesant sau un meniu atractiv de băuturi. Întreaga experiență trebuie să fie o plăcere. 

Un alt aspect de care este bine să ții cont este cel al gestionării comentariilor și recenziilor primite. Este bine să răspunzi la recenziile primite, chiar și printr-un simplu “Mulțumim”. Atenție la ce răspunsuri oferi  dacă există comentarii negative. Unele aplicații, cum e  TripAdvisor, oferă reprezentanților restaurantelor șansa de a „repara o problemă” prin conectarea directă cu cel care a dat o recenzie negativă. Este o ocazie pe care nu trebuie s-o ratezi, aceea de a invita un client nemulțumit să revină în localul tău, iar tu  să încerci să-i schimbi părerea despre serviciile tale. Comentariile negative pot continua să existe un timp îndelungat în mediul online și îți pot afecta business-ul, de aceea este extrem de important să nu le ignori, ci să faci tot posibilul să le gestionezi cu succes.