Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Îți prezentăm VINUL ANULUI 2019: Borgobruno, Toscana

940X200-Woty

Un vin a cărui esență reprezintă interpretarea naturii și a peisajului unic al Toscanei. De asemenea, acesta reflectă modul toscan de viață, acela de a aprecia și de a te bucura de lucrurile care contează cu adevărat: peisajul, soarele, oamenii și mâncarea. Borgobruno reprezintă acest stil de viață și o regiune viticolă celebră.

Cum selectăm Vinul Anului?

Experții somelieri METRO caută anual un partener cu care să producă Vinul Anului. După stabilirea regiunilor geografice care trebuie analizate în fiecare an, aceștia caută un vin care să emane excelență și degustă sute de sortimente înainte de a face selecția. Odată ce METRO a ales partenerul viticol cel mai potrivit, creează un mix unic pentru Vinul Anului.

 

red
rose
white
Toscana---regiune

Regiunea Toscanei, locul unde vinul selectat este produs, este supranumită mina de aur a vinurilor.

Solul bogat, adaptat condițiilor climatice, și varietatea de soiuri de viță de vie creează un cadru ideal pentru vinuri excelente.

Familia Castellani se străduiește să obțină tot ceea ce este mai bun din vinuri, struguri și pamântul unic, încărcat de amprenta timpurilor trecute.

Acesta este și motivul pentru care numele Castellani se remarcă atunci când vine vorba de producerea vinurilor, care în esență sunt un rezultat al celor mai bogate regiuni enologice din lume.

red-cu-pamant

Borgobruno -  Roșu

În pahar, vinul este de un roșu rubiniu intens, cu o tendință de reflexii de granat; un vin excelent, cu aromă de cireșe și de fructe de culoare închisă și arome ușoare de vanilie. Un amestec toscan unic, cu arome echilibrate, care oferă un conținut scăzut și fin de taninuri, urmate de o notă finală lungă și lină care trezește apetitul pentru mâncare. În general, un vin bun și echilibrat.

 

Regiunea Toscana

Alcool 13,5%

Struguri 85% Sangiovese, 10% Merlot, 5% Syrah

An de producție 2016

 

 

Descoperă ofertele

Regiunea în care se produce vinul este foarte importantă: Toscana este o zonă a vinurilor celebre în întreaga lume.

Bartoli Gianfilippo, Somelier, Category Manager.

Traditia-castelani

Timp de 5 generații, familia Castellani s-a dedicat producerii vinurilor de calitate în Toscana. Familia are o experiență de peste 100 de ani în domeniu și s-a ghidat tot timpul după aceeași filosofie: Calitatea vinului începe în vie”.

În cazul familiei Castellani, acesta este un pământ antic fertil, iar expertiza lor îi ajută să creeze vinuri bune, lucru datorat atât terenurilor pe care le dețin, cât și parteneriatelor cu localnicii.

De aceea, Vinul Anului 2019 vine cu un mix unic a tot ceea ce are Toscana mai bun de oferit.BORGOBRUNO – ROSÉ

Culoare roz deschis; cu un miros proaspăt, intens și aromă de piersici și flori albe. În ceea ce privește papilele gustative, vinul este proaspăt și prezintă note ușoare de fructe de pădure. Nota finală este curată și echilibrată.

Un vin rosé toscan elegant și proaspăt.

Regiunea Toscana

Alcool 12,5%

Struguri 90% Sangiovese, 10% Syrah

An de producție 2018  

Descoperă ofertele

 


rose-cu-pamant

Am selectat regiunile, producătorii și cele mai interesante vinuri pentru clienții noștri.

Bartoli Gianfilippo, Somelier, Category Manager.

Interviu-global-wine-manager

Bernard, te rugăm să te prezinți pe tine și ceea ce faci tu zilnic.

Numele meu este Bernard Filiol de Raimond și sunt directorul diviziei internaționale de vinuri. Scopul meu este de a defini și implementa strategii sustenabile care să răspundă nevoilor clienților noștri profesioniști. Eu și echipa mea ajutăm fiecare țară METRO de a găsi cel mai bun raport preț-calitate pentru vinuri.

În prezent conducem peste 120 de proiecte internaționale în acest sens, inclusiv Vinul Anului, proiect demarat în cele 22 de țări METRO.

De cât timp faci acest lucru?

Dacă luăm în calcul doar proiectul cu vinurile, de mai bine de 12 ani. Dacă punem la socoteală partea de category management la METRO: de 21 de ani.

Cum ai ajuns să faci aceste lucruri?

În timp. Când am intrat în echipa METRO Cash & Carry Franța am avut șansa de a primi funcția de category manager la băuturi spirtoase, apoi vinuri spumante, iar în cele din urmă la vinuri și vinuri spumante. Iar odată ce îți intră microbul în sânge, e greu să mai renunți.

Când a avut loc prima selecție a Vinului Anului?

S-a întâmplat în 2018 și a avut loc în Argentina cu soiurile de struguri Malbec și am avut în jur de 20 000 de sticle de vin. După cum știți, anul trecut campania noastră a ajuns la 1 milion de sticle de vin.

O piatră de hotar pentru a zecea aniversare, nu-i așa?

Cât de mult timp durează să selectezi Vinul Anului? Cât de devreme începe procesul?

Este un proces continuu coordonat de experții somelieri de la METRO GROUP. Ne întâlnim foarte des și schimbăm o mulțime de opinii pe acest subiect.

Câte țări vizitați ca să găsiți ACEL vin?

După cum am spus, nu suntem doar eu și echipa mea implicați, ci o imensă comunitate internațională, care degustă anual mii de sortimente de vin.

white-cu-pamant

BORGOBRUNO - ALB

Galben pai intens, cu accente aurii, ca aspect; cu un miros al unui parfum puternic de flori albe amestecat cu mirosuri de fructe tropicale. Gustul este unul fin, fructat, plăcut și echilibrat. Un vin simplu și produs corespunzător, cu arome delicate bogate în fructe.

Regiunea Toscana

Alcool 12,5%

Struguri 50% Traminer, 30% Trebbiano, 20% Viognier

An de producție 2018

Descoperă ofertele

“Am ales vinul cu cel mai mare potențial”.

Bartoli Gianfilippo, Somelier, Category Manager.

 

simturi-wine-expert

Dacă ar fi să te exprimi în terminologia vinului, cum te-ai descrie?

M-aș compara cu un vin spumant, cu un buchet floral și fructat din fructe albe.

Când ți-ai descoperit pentru prima dată pasiunea pentru vinuri?

M-am îndrăgostit de tot ceea ce ține de vin odată cu prima expoziție de vinuri la care am participat, VinItaly.

Este un dar abilitatea ta de a degusta vinurile, întocmai ca vocea unui renumit artist?

Aș spune că nu, este o chestie mai mult de exercițiu și antrenament.

Cum savurezi un pahar de vin?

Fiecare ocazie este binevenită, dar in mod sigur vinul înseamnă să socializezi. Este combinația perfectă! O seară cu prietenii, o cină delicioasă, acasă sau la restaurant.

Este necesar să înțelegi o băutură pentru a o savura?

Sigur, un somelier poate înțelege toate nuanțele unei băuturi, dar o poate și descrie în așa fel încât fiecare să o poată descoperi.

Care este cel mai important lucru pe care ar trebui să îl știm despre vin?

Să știm să citim eticheta corect.


De ce crezi că vinul a devenit un lux?

Calitatea vinului a crescut mult în ultimele decade. Consumăm vinuri mai calitative, dar mai rar și, din nefericire, prețul vinului a crescut foarte mult în anumite zone.

Cum decurge procesul selectării Vinului Anului?

Cel mai bun lucru este să începi cu o tendință în materie de vinuri sau cu o zonă de producție a vinului.

Care sunt cerințele pentru ca un vin să fie numit Vinul Anului?

Vinul anului trebuie să poarte amprenta locului din care provine.

noroc