Sfaturi pentru un meniu de preparate și băuturi pentru sezonul de vară

Timp de citire : 1 min
Oameni care stau la terasa unui restaurant

Adaptarea meniului de băuturi și preparate, pentru sezonul de vară, îți poate aduce beneficii semnificative și clienți mulțumiți. De la ingrediente proaspete și de sezon, la băuturi reci și deserturi, utilizând sfaturile de mai jos, vei putea oferi o experiență culinară adaptată pentru anotimpul de vară. Profită și adu o notă fresh și atrăgătoare meniului tău de preparate și băuturi.

Meniul de preparate

1. OPTEAZĂ PENTRU PREPARATE UȘOARE ȘI RĂCORITOARE

Bol cu legume
Pe timpul verii, oamenii pot opta pentru preparate ușoare și răcoritoare. Asigură-te că în meniul restaurantului tăi sunt incluse opțiuni precum salate sau bruschete cu legume proaspete. Folosește cât mai multe ingrediente de sezon, precum roșii, salată verde, castraveți, spanac sau ridichi. Aceste ingrediente sunt accesibile în această perioadă și aduc un plus de prospețime și savoare preparatelor.   

2. FRUCTE DE SEZON

Fructe de vară
Fructele de sezon, precum căpșunile, pepenele verde sau galben, cireșele, piersicile sau nectarinele sunt o alegere excelentă pentru orice bucătărie. Cu aceste ingrediente poți prepara cu ușurință salate de fructe, smoothie-uri, deserturi cu fructe proaspete sau diferite băuturi precum compot, milkshake cu fructe sau limonadă.

3. DESERTURI CU INGREDIENTE DE VARĂ

Desert de vară
Adaugă fructe de vară în deserturi și creează preparate precum prăjituri cu vișine, clătite cu căpșuni, plăcinte sau tarte cu fructe proaspete. Acestea vor adăuga o notă dulce și răcoritoare meniului tău de vară. Recomandarea noastră este să folosești și înghețată ca ingredient pentru deserturi! 

4. FRUCTE DE MARE

Fructe de mare
Introdu în meniul restaurantului tău fructe de mare proaspete. Include preparate cu midii, creveți, calamari, crab și alte fructe de mare. Iar pentru un plus de prospețime alege să gătești totul la abur, pe grătar sau în sosuri ușoare, pentru a evidenția gustul și a oferi o opțiune mai potrivită pentru sezonul călduros.
Meniul de băuturi

1. BĂUTURI CU FRUCTE PROASPETE ȘI LIMONADĂ

Băuturi din fructe
Limonada și băuturile cu fructe proaspete sunt opțiuni perfecte pentru zilele toride de vară. Poți să oferi clienților tăi o varietate de arome, de la lămâie, căpșuni, pepene, afine sau mango. Sfatul nostru este să adaugi și câteva frunze de mentă proaspătă, felii de fructe și cuburi de gheață pentru a accentua prospețimea băuturilor.

2. SMOOTHIE-URI

Smoothie-uri
Smoothie-urile sunt o modalitate excelentă de a oferi o combinație delicioasă de fructe și legume, perfecte pentru zilele de vară. Experimentează cu diferite combinații și adaugă ingrediente precum iaurt, lapte de cocos sau semințe de chia pentru o textură cremoasă și unică.

3. CEAIURI ȘI INFUZII RECI

Ceai de vară
Transformă ceaiurile în băuturi răcoritoare, printr-o metodă foarte simplă, adaugă gheață și fructe proaspete. Ca și bază pentru preparat, poți utiliza ceai verde sau ceai negru și îl poți combina cu arome de piersici, căpșuni sau mentă.

4. COCKTAIL-URI CU ȘI FĂRĂ ALCOOL

Cocktail-uri
Un aspect foarte important din orice meniu de băuturi sunt cocktailurile. Iar ca să te asiguri că fiecare client este mulțumit, poți adăuga în meniu o selecție de cocktailuri clasice, precum Mojito, Margarita sau Sangria, dar și câteva variante fără alcool. Sfatul nostru este să utilizezi ingrediente proaspete și fructe de sezon pentru a crea arome autentice și apetisante. De asemenea, acordă atenție prezentării băuturilor. Folosește pahare atrăgătoare, decorațiuni și fructe ca și garnituri pentru o experiență vizuală plăcută.