Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Obținerea fileurilor de pește

filetting-head
filetare 1
  1. Îndepărtați capul peștelui cu ajutorul unui cuțit ascuțit, prin aplicarea a două tăieturi unghiulare de fiecare parte a capului
filetare 2

2. Așezați peștele cu partea din spate spre margine și țineți-l cu podul palmei.

    Executați o fantă de-a lungul coloanei chiar pe lângă aripioara dorsală a acestuia, cu ajutorul unui cuțit ascuțit și subțire.

filetare 3

 

3. Inserați cuțitul sub fileul superior lângă cap…

filetare 4

  4. …și tăiați fileul direct peste vertebre în direcția cozii și îndepărtați-l.

filetare 5

    5. Tăiați al doilea file sub osatură

filetare 6
6. Coloana vertebrală poate fi acum ușor îndepărtată împreună cu coada.
filetare 7

    7. Scoateți coastele, după care fasonați fileurile.

filetare 8

    8. Scoateți cu ajutorul unei perechi de clești sau a unei pensete de pește oasele rămase.

filetare 9
9. Depielați de la coadă spre cap, ținând pielea cu o mână și tăind foarte aproape de carne. Astfel se obțin fileuri fără oase și fără piele.
filetare 10
10. Îndepărtați pielea celuilalt file în același mod. Veți obține două fileuri de pește asemănătoare.
filetare 11

     11. Resturile sunt îndepărtate: pielea, osatura, capul și alte tăieturi.