4. Alegeți o tematică
Înainte de a începe decorarea, faceți un plan. Combinațiile de roșu și verde sunt cele mai comune pentru Crăciun, sau albastru și argintiu. Toate decorațiunile ar trebui să se îmbine armonios într-un fir coeziv care să urmeze o tematică anume. Iată câteva sugestii:
4.1 Tematica jucăriilor
Coșuri pline cu dulciuri, baloane roșii și albe, Moși Crăciun, ursuleți de pluș, reni și un om de zăpadă - tematica jucăriilor va fi extrem de apreciată de copii. Chiar și adulții au șansa să se bucure de venirea sărbătorilor.
4.2 Tematica Victoriană
Dacă doriți ca decorațiunile dumneavoastră să arate diferit și unic, puteți încerca tema victoriană. Stilul victorian nu este doar unul clasic, ci și foarte elegant și sofisticat. Tema victoriană se bazează pe utilizarea diferitelor combinații de culori. Albastru prăfuit, violet, pulbere roz, verde-salvie și culoarea afinei sunt unele dintre culorile folosite în tema victoriană, iar pentru accente se folosesc auriul și argintiul.
Puteți folosi dantelă pentru decorarea meselor și o față de masă centrală, florală. Satinul și ciucurii ornamentali compun un fundal frumos pentru scena nașterii, de exemplu. Lumânările constituie întotdeauna un decor extraordinar. Puteți adăuga lumânări în suporturi de cristal, alamă sau argint pentru un aspect clasic.
4.3 Tematica Crăciunului Înghețat
Albul este culoarea eleganței. Puteți folosi fulgii de zăpadă artificială, coronițe și obiecte de cristal pentru decorațiuni. Asigurați-vă că adăugați ornamente roșii împreună cu cele albe și chiar și unele transparente pentru a crea o imagine feerică a culorilor contrastante.
5. Implicați-vă personalul
Decorarea locației vă poate da de lucru, dar poate fi și o ocazie grozavă pentru a vă implica angajații într-o activitate distractivă. Faceți o mică petrecere la final de zi și invitați întregul personal să se bucure de câteva gustări și băuturi în timp ce aranjați spațiul împreună. Puneți colinde și intrați în spiritul festiv, pentru a crea un loc magic cu care fiecare membru din echipă să se poată mândri, cu care să rezoneze și pe care să-l poată prezenta clienților.
6. Împachetați și iar împachetați
Împachetați cutii goale sau alte obiecte cu hârtie de ambalat festivă și plasați-le în diferite zone ale restaurantului dumneavoastră, și sub pomul de Crăciun. Așezați pachetele ambalate la înălțimi diferite pentru a da senzația de abundență și de bogăție.
7. Folosiți lumânări și vase
Lumânările și vasele din sticlă nu sunt obiecte foarte costisitoare și sunt destul de versatile. Luați o vază transparentă, umpleți-o cu apă, adăugați vopsea colorată, câteva lumânări să plutească deasupra și plasați-o pe masă. Puteți alinia mai multe astfel de vaze, la rând, pentru a crea un aspect festiv special.
8. Împodobiți cu o instalație luminoasă
Pentru a asigura o dispoziție festivă absolută, ornați exteriorul cu câteva instalații luminoase pentru a face intrarea mai atractivă și pentru ca spiritul de sărbătoare să fie evident și în afara spațiului de care dispuneți.
9. Asamblați un spațiu pentru copii
Puteți oferi un spațiu dedicat copiilor și asigurându-vă că este supravegheat în mod adecvat de un personal calificat. De asemenea, gândiți-vă să oferiți mini-cadouri copiilor, de exemplu pachete cu dulciuri, sau să puneți la vânzare o mică gamă de jucării: jucării de pluș, mini puzzle-uri sau figurine cu reni sau Moș Crăciun.