Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Cum să îți decorezi restaurantul sau hotelul de sărbători

restaurant 940x200

E timpul să începeți să vă gândiți cum puteți face ca spațiul restaurantului sau hotelului dumneavoastră să devină un loc festiv de sărbători. Este uimitor ce poate face un șir de luminițe, o ghirlandă sau o panglică festivă la locul potrivit și chiar îi poate face pe clienții dumneavoastră să se simtă ca acasă. Decorațiunile și aspectul locației dumneavoastră reprezintă un factor decizonal important - poate fi diferența care îl face pe un client să aleagă o locație și nu o alta.

Iată câteva sugestii de decor care nu numai că vă vor ajuta să economisiți bani, ci și să atrageți clienți în plus în acest sezon.

1. Organizați și clasificați decorațiunile existente

Înainte de a începe orice operațiune, scoateți la iveală toate decorațiunile de sărbătoare și asigurați-vă că totul este în stare de funcționare. Apoi, evaluați ce aveți. Arată suficient de premium sau sunt de bună calitate? Se potrivesc identității dumneavoastră de brand? Aveți suficiente elemente pentru a crea un decor special? Dacă nu, ar putea fi momentul pentru o schimbare care să fie în echilibru cu mesajul pe care vreți să-l transmiteți.

2. Folosiți elemente naturale

Nu este nevoie să cheltuiți foarte mult pe noi decorațiuni. Folosiți elemente naturale precum crenguțe verzi, pini de brad sau o coroniță de brad. Puteți să adăugați un spray cu vopsea în funcție de culorile alese. Cumpărați un brad natural, pentru ca parfumul proaspăt de rășină al acestuia să atragă clienții și să-i surprindă în mod plăcut.

3. Împodobiți intrarea cu o coroniță festivă

Coronițele au o istorie în spate și pot simboliza o varietate de lucruri, dar în mod tradițional, de sărbători simbolizează viața și puterea. Alegeți o coroniță din ramuri de brad, din conuri de pin, sau din frunze metalice.

restaurant 460x444

4. Alegeți o tematică

Înainte de a începe decorarea, faceți un plan. Combinațiile de roșu și verde sunt cele mai comune pentru Crăciun, sau albastru și argintiu. Toate decorațiunile ar trebui să se îmbine armonios într-un fir coeziv care să urmeze o tematică anume. Iată câteva sugestii:

4.1 Tematica jucăriilor

Coșuri pline cu dulciuri, baloane roșii și albe, Moși Crăciun, ursuleți de pluș, reni și un om de zăpadă - tematica jucăriilor va fi extrem de apreciată de copii. Chiar și adulții au șansa să se bucure de venirea sărbătorilor.

4.2 Tematica Victoriană

Dacă doriți ca decorațiunile dumneavoastră să arate diferit și unic, puteți încerca tema victoriană. Stilul victorian nu este doar unul clasic, ci și foarte elegant și sofisticat. Tema victoriană se bazează pe utilizarea diferitelor combinații de culori. Albastru prăfuit, violet, pulbere roz, verde-salvie și culoarea afinei sunt unele dintre culorile folosite în tema victoriană, iar pentru accente se folosesc auriul și argintiul.

Puteți folosi dantelă pentru decorarea meselor și o față de masă centrală, florală. Satinul și ciucurii ornamentali compun un fundal frumos pentru scena nașterii, de exemplu. Lumânările constituie întotdeauna un decor extraordinar. Puteți adăuga lumânări în suporturi de cristal, alamă sau argint pentru un aspect clasic.

4.3 Tematica Crăciunului Înghețat

Albul este culoarea eleganței. Puteți folosi fulgii de zăpadă artificială, coronițe și obiecte de cristal pentru decorațiuni. Asigurați-vă că adăugați ornamente roșii împreună cu cele albe și chiar și unele transparente pentru a crea o imagine feerică a culorilor contrastante.

5. Implicați-vă personalul

Decorarea locației vă poate da de lucru, dar poate fi și o ocazie grozavă pentru a vă implica angajații într-o activitate distractivă. Faceți o mică petrecere la final de zi și invitați întregul personal să se bucure de câteva gustări și băuturi în timp ce aranjați spațiul împreună. Puneți colinde și intrați în spiritul festiv, pentru a crea un loc magic cu care fiecare membru din echipă să se poată mândri, cu care să rezoneze și pe care să-l poată prezenta clienților.

6. Împachetați și iar împachetați

Împachetați cutii goale sau alte obiecte cu hârtie de ambalat festivă și plasați-le în diferite zone ale restaurantului dumneavoastră, și sub pomul de Crăciun. Așezați pachetele ambalate la înălțimi diferite pentru a da senzația de abundență și de bogăție.

7. Folosiți lumânări și vase

Lumânările și vasele din sticlă nu sunt obiecte foarte costisitoare și sunt destul de versatile. Luați o vază transparentă, umpleți-o cu apă, adăugați vopsea colorată, câteva lumânări să plutească deasupra și plasați-o pe masă. Puteți alinia mai multe astfel de vaze, la rând, pentru a crea un aspect festiv special.

8. Împodobiți cu o instalație luminoasă

Pentru a asigura o dispoziție festivă absolută, ornați exteriorul cu câteva instalații luminoase pentru a face intrarea mai atractivă și pentru ca spiritul de sărbătoare să fie evident și în afara spațiului de care dispuneți.

9. Asamblați un spațiu pentru copii

Puteți oferi un spațiu dedicat copiilor și asigurându-vă că este supravegheat în mod adecvat de un personal calificat. De asemenea, gândiți-vă să oferiți mini-cadouri copiilor, de exemplu pachete cu dulciuri, sau să puneți la vânzare o mică gamă de jucării: jucării de pluș, mini puzzle-uri sau figurine cu reni sau Moș Crăciun.