Sfânta Elena
Este numită și cafeaua lui Napoleon, deoarece a fost cafeaua preferată a acestuia în timpul exilului său în această insulă. Arborele de cafea crește într-un sol vulcanic, fiind utilizate exclusiv îngrășăminte naturale, cum ar fi guano (excrementul de liliac). Cafeaua obținută are un gust deosebit, consistent și plăcut, cu tente florale de citrice și caramel.
Panama Boquete Geisha
Este obținută dintr-un arbore de cafea care crește la altitudinea de 1.700 de metri, în apropierea vulcanului Baru din Panama. Acest tip de cafea are o savoare specială, o aromă ultrafină și aciditate moderată.
Kopi Luwak
Este cunoscută și sub denumirea de cafeaua milionarilor, find recoltată din insulele Java, Sumatra, Bali, Sulawesi, Filipine, Timorul de Est și din unele zone din India. Boabele nu sunt culese direct de pe plantă, ci după ce au fost ingerate, parțial digerate și apoi eliminate de un animal numit civetă de palmier. În tubul digestiv al acestui animal se găseste o enzimă care are proprietatea de a reduce gustul amărui al cafelei.
Black Ivory
Este obținută într-un mod similar cu Kopi Luwak, din boabele de cafea înghițite, digerate și eliminate pe cale naturală de către elefanți. Prin acest proces cafeaua capătă un gust special, devine mai rafinată, puțin mai amară, cu o ușoară aromă de ciocolată, fructe, nuci, măceșe, ca urmare a faptului că boabele de cafea sunt digerate odată cu banane, trestie de zahăr și alte elemente din hrana elefanților.