Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Sos demi glace

demi glace-920x200

Ingrediente:

  • oase vită cu măduvă – 5 kg
  • ulei de floarea soarelui HORECA Select– 50 ml
  • ceapă albă – 500 gr
  • morcov  – 500 gr
  • țelină rădăcină – 500 gr
  • pastă de tomate ARO – 200 gr
  • vin roșu sec  – 2 L
  • piper boabe, foi de dafin, cimbrișor HORECA Select

Mod de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul  la  230 grade C. Se pun oasele de vită într-o tavă (spălate în prealabil) și se introduc la cuptor timp de 30 min.
  2. Se adaugă legumele tăiate peste oase și se continuă procesul de gătire pentru încă 30 – 40  min.
  3. Se transferă amestecul de legume și oase  într-o oală.  Se adaugă pasta de tomate și se amestecă la foc mediu pentru ca oasele să prindă o glazură.
  4. Se adaugă vinul și se amestecă. Se toarnă aproximativ 10 litri de apă peste oase. Se aduce la punctul de fierbere după care se reduce focul la minim. Se spumează și se adaugă foile de dafin, piperul boabe și crenguțele de cimbrișor.
  5. Se fierbe timp de minim 18 ore aproximativ. Compoziția rămasă (redusă până la 2 litri) se strecoară printr-o sită medie, dupa care se trece printr-o sită fină.
  6. Se răcește la frigider ca apoi să se îndepărteze stratul de grăsime format la suprafața sosului. 
demi glace-460x444