Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Terină de crap în înveliș de praz

terina_940x200


Timp de preparare: 90 de minute

Ingrediente pentru 6 porții


  • 600 g file de crap
  • 225 g smântână rece dulce
  • 20 ml Pernod
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 1 lingură piper roz HORECA Select (aprox. 4g)
  • 3 g sare  de mare HORECA Select
  • 1 g sos tabasco
  • jumătate de legătură de mărar
  • 500 g praz (doar cozile verzi)
  • 15 g gelatină mărunțită

Mod de preparare

  1. Scoatem pielea fileului de crap și scoatem eventualele oase cu o pensetă pentru oase de pește. Porționăm carnea în fâșii lungi și oprim câteva, cât să adăugăm în mijlocul terinei, restul se taie bucăți și se răcesc la congelator pentru câteva minute.

  2. Într-un vas pentru mixer adăugăm bucățile de carne, smântâna dulce, sarea, sosul tabasco, Pernod-ul, sucul de lămâie, piperul roz și câteva frunze de mărar. Mixăm până ajungem la o consistență cremoasă.

  3. Forma de terină (în forma de V) se tapetează cu folie alimentară, apoi se umple cu jumătate din cantitatea de farsă. Fileurile oprite se tapetează cu mărar tocat și se pun în mijlocul terinei. Umplem și cu cealaltă cantitate de farsă și închidem cu folia alimentară.

  4. Gătim preparatul la aburi timp de 40 de minute la 90°C. După gătire o lăsăm la răcit, dar nu o scoatem din formă până nu se răcește complet.

  5. Pentru a pregăti învelișul din praz se pasează frunzele de praz cu supa de legume necesară și apoi se trece amestecul printr-o sită fină. Măsurați și puneți într-o cratiță 250 ml de suc de praz, adăugați gelatina și amestecați bine. Puneți pe foc compoziția amestecând continuu, până ajunge aproape de fierbere. Întindeți amestecul într-un strat subțire și egal pe o tavă cu folie alimentară și lăsați să se răcească.

  6. După ce s-a răcit, înveliți cu multă grijă terina în foaia de gelatină obținută. Feliați terina și decorați pentru servire.
terina_460x444