Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Surf and turf cu legume baby sauté, sos de vin roșu și Beurre Blanc

surf-and-turf_940x200


Ingrediente pentru 6 porții

  • Mușchi de vită 6 bucăți (200-230 g/bucată)
  • Morcovi baby 2 pachete (2x150 g)
  • Mazăre Mangetout 1 pungă (300 g)
  • Homari 3 bucăți
  • Unt 50 g
  • Usturoi 5 g
  • Sare de mare grunjoasă HORECA Select 5 g
  • Mix de plante aromatice HORECA Select (rozmarin, salvie, cimbrișor)
  • Ulei de măsline extra virgin HORECA Select

Sos Beurre Blanc

  • Vin alb 60 mL
  • Oțet de vin alb 15 mL
  • Ceapă tocată mărunt 20 g
  • Unt foarte rece 350 g
  • Sare 1 g
  • Piper alb 1 g

Sos de vin roșu

  • Jus de vită 200 mL
  • Vin roșu sec 100 mL
  • Ciuperci proaspete 200 g
  • Ceapă tocată mărunt 100 g
  • Roux (50 g unt/50 g făină)
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

  1. Homarii se fierb în apă clocotită petru 8-10 minute, apoi se taie pe jumătate, se curăță de intestine și se scoate cochilia.
  2. Mușchiul de vită se asezonează cu ierburile aromatice tocate mărunt și sarea de mare , după care se introduce la frigider pentru câteva ore. Se prăjește într-o tigaie timp de 4 minute pe fiecare parte, recomandat până la gradul de coacere mediu.

Sos Beurre Blanc

Combinăm într-o soteuză oțetul, vinul alb și ceapa tocată mărunt. Le punem la foc mic și lăsăm să se reduc până la o treime . Souteza cu reducția obținută se așează pe un bain marie, apoi adăugăm untul rece tăiat cubulețe câte 2-3 bucăți și amestecăm cu un tel până la omogenizare. Încorporăm tot untul până când sosul devine cremos. Sosul Beurre Blanc nu trebuie să depășească 50°C. Sosul obținut se poate trece printr-o sită pentru o consistență fină.


Sos de vin roșu

Pentru prepararea sosului de vin se călesc ceapa și ciupercile tocate mărunt, împreună cu o crenguță de cimbrișor în ulei de măsline, în tigaia în care a fost prăjit mușchiul și apoi se deglasează cu vin roșu sec și jus de vită, se lasă să scadă la jumătate. Adăugăm Roux pentru îngroșarea sosului. Se dă gust cu piper și sare, iar pentru o consistență mai cremoasă, sosul se trece printr-o sită fină.

    3. Legumele se blanșează în apă clocotită, apoi se sotează în unt cu ulei de măsline și usturoi. Se asezonează  cu sare și piper după gust.


surf-and-turf_460x444