Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Somon marinat Gravlax

salmon_bating_07

Ingrediente:

       
    • File de somon cu piele – 1 kg

    • Sare – 600 g

    • Zahăr – 600 g

    • Semințe de chilli pisate

    • Piper negru măcinat

    • Portocală - 1 bucată, zeamă și coajă rasă

    • Lămâie- 1 bucată, zeamă și coajă rasă

    • Mărar


       

Mod de preparare:

    1. Amestecați zahărul cu sarea,piperul, coaja de la portocală și lămâie.

    2. Acoperiți cu amestecul obținut fundul unui vas mai adânc apoi așezați peste acesta unul dintre file-urile de somon cu partea acoperită de piele în jos. Acoperiți fața cu carne cu o parte din amestecul de zahar, sare și coaja citricelor.

    3. Presărați mărar și stropiți cu multă zeamă de lămâie și portocală.

    4. Așezați deasupra cea de-a doua jumătate de somon cu partea cu piele în sus. Acoperiți peștele cu restul de amestec din sare și zahăr.

    5. Înveliți vasul cu folie și presați somonul cu un obiect greu, de exemplu o greutate de cântar.

    6. Lăsați somonul la marinat în frigider timp de 24 de ore. După 24 de ore îndepărtați sarea, zahărul și condimentele, clătiți daca e nevoie și apoi tăiați felii subțiri si serviți.

       
salmon_bating_11