Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Saramură de burtă de crap

saramura-crap-940x200-

Ingrediente:

  • 3 kg crap
  • 300 g sare
  • 1,2 L apă
  • 45 g ardei iute
  • 60 g roșii
  • 30 g usturoi
  • pătrunjel după gust
  1. Se taie peștele pe spate de la cap la coadă. Se curăță peștele, dar nu și de solzi.
  2. Se sărează fileurile și se pun la prăjit pe un grătar lis pe partea cu solzi. Se poate așeza deasupra o cratiță cu gura în jos, astfel ca peștele să se coacă uniform.
  3. Separat se face o "saramură" din apă și sare în care se adaugă roșiile tăiate cuburi, felii de ardei iute, usturoi și pătrunjel tocat.
  4. După ce s-a copt, peștele se pune pe un platou și se presară deasupra cu felioare de ardei iute, usturoi verde tocat.
saramura-crap-460x444