Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Midii cu ierburi și sos de vin

midii-cu-ierburi-si-sos-de-vin_940x200


Ingrediente pentru 4 porții

  • 1 kg midii
  • 200 ml vin alb

  • 200 ml supă scazută de pește

  • 50 g fenicul

  • 150 g roșii

  • 100 g ceapă

  • 50 g țelină apio

  • 10 g usturoi

  • 0,006 g șofran

  • 1 frunză de dafin

  • boabe de piper

  • 1 g cuișoare

  • 10 g pătrunjel

  • 1 legătură de ierburi (rozmarin, cimbru, măghiran)

  • Sare si piper după gust

                                  

Mod de preparare

       

    1. Se spală și se curăță midiile.

    2. Se taie grosier legumele, ceapa și usturoiul, apoi se clătește totul într-o cratiță până când ceapa capătă o nuanță translucidă. Se stinge cu vin alb și se adaugă supa de pește.

    3. Se asezonează cu toate condimentele, ierburile aromatice, sare și piper după gust și se lasă la fiert la foc mic.

    4. Se adaugă midiile și se lasă la fiert aproximativ 10 minute până când se deschid cochiliile. A se evita gătirea în exces.

    5. Se înlătură toate midiile care au ramas închise. Se pot servi cu crutoane de baghetă prăjită.

midii-cu-ierburi-si-sos-de-vin-460x44