Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Dorada în crusta de sare

Dorada-in-crusta-de-sare


Peștele în crustă de sare este o varianta extrem de gustoasă și decorativă de a pregăti felul principal. Pentru rezultate perfecte, trebuie ținut cont de câteva secrete.

  • Crusta de sare trebuie să conțină 2 ouă la kilogramul de sare. După amestecul celor doua ingrediente, consistența trebuie sa fie aceea a nisipului folosit pentru construirea castelelor pe plajă.
  • Obligatoriu trebuie folosită sarea de mare – structura acesteia permite să spargem ușor crusta după coacere. 
  • O jumătate de oră la cuptor la o temperatură de 200ºC este suficientă pentru o doradă perfectă.

Ingrediente

  • doradă 200-300 g - 4 bucăți
  • 4 ouă
  • 2 kg sare de mare
  • 2 căței de usturoi
  • 150 g faină
  • 1 lămâie
  • 60 g amidon
  • 1 legatură ierburi aromate

Mod de preparare

  1. Pentru crustă, se amestecă sarea cu ouăle, făina și amidonul.
  2. Se curăță și se umple dorada cu ierburile aromate, lămâie și usturoi. 
  3. Se formează o platformă din amestecul de sare pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Se acoperă peștele cu grijă din toate părțile.
  4. Se dă la cuptor și se coace timp de 30 min la 200ºC. Pentru servire, se sparge cu grijă crusta de sare și se îndepartează.
Dorada-in-crusta-de-sare-imagine

Rețetă similară: Biban în crustă de sare (video)