Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Creveți și calamar umplut la grătar

creveti-si-calamar-la-gratar

Timp de preparare: 30 minute + minim 4 ore pentru marinare

Ingrediente (pentru 3 porții)

Calamar:

  • 3 buc calamar proaspăt, curățat
  • 100 g fenicul
  • 200 g ardei gras
  • 3 g rozmarin proaspăt
  • 30 ml ulei de măsline extra virgin Horeca Select
  • 3 g mix ierburi aromatice pentru marinare (salvie, oregano, pătrunjel)
  • 3 g usturoi
  • 1 buc lime (inclusiv coaja rasă)
  • Sare și piper

Creveți:

  • 3 buc creveți Black Tiger Horeca Select
  • 1 ardei iute uscat
  • 3 g rozmarin proaspăt
  • 30 g lime (1/2 buc)
  • 60 g ceapă dulce
  • 100 g roșii cherry
  • 50 g măsline
  • 10 g pătrunjel tocat
  • Sare și piper
  • 30 ml ulei de măsline extra virgin Horeca Select

Mod de preparare:

Calamar:

  1. Se călește ardeiul gras și feniculul tăiate cubulețe mici în uleiul de măsline.

  2. Se adaugă frunzele de rozmarin și usturoiul apoi asezonăm cu sare și piper. Se călesc legumele câteva minute după care se lasă la răcit. Adăugam și puțină coajă de lime.

  3. Se umple calamarul cu legumele călite și se așaza într-un bol împreună cu puțin ulei de măsline și mixul de ierburi aromatice. Pentru a menține legumele în calamar putem fixa cu un băț de frigăruie care trebuie scos după gătire. Se lasă la marinat pentru câteva ore.

  4. Calamarul se gătește la grătar pentru câteva minute apoi când este gata se stropește cu puțin ulei de măsline și zeama de lime.

Creveți:

  1. Creveți decorticați se curăță de intestin cu ajutorul unui cuțit. Ceapa se toacă fin, ardeiul iute uscat se sfărâma iar roșiile cherry se feliază în jumătate.

  2. Pe grătar, într-o tigaie de aluminium se sotează creveții cu puțin ulei de măsline, rozmarin, ardeiul iute si sare după gust apoi adăugam putina zeama de lime.

  3. Se adaugă ceapa și roșiile, amestecând pentru câteva minute. Aproape de final adăugam pătrunjelul tocat, măslinele și coaja de lime.

  4. Se servesc (opțional) cu cușcuș


mix-creveti-calamar