Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Caracatiță în stil galician

caracatita-in-stil-galician-940X200


Timp de preparare: 90 - 120 de minute

Ingrediente pentru 3 porții

  • 1 kg caracatiță (una sau 2 bucăți mai mici)
  • 750 g cartofi curățați
  • 3 cepe curățate
  • 3 g boia dulce
  • 5 g sare de mare
  • 20 ml ulei de măsline Horeca Select

Mod de preparare

  1. Pentru început frăgezim caracatița – ori se bate cu un făcăleț, ori se congelează pentru 2 zile, apoi se lasă o zi in frigider la decongelat.
  2. Într-o oală cu apă adăugăm ceapa tăiată în patru, apoi o punem la fiert. După ce fierbe apa se pune și caracatița
  3. Se scufundă de 3 ori caracatița în apa fierbinte, iar a treia oară se scufundă până se acoperă cu apă în totalitate.
  4. După fierbere (timpul de fierbere depinde de mărimea caracatiței, 50 – 90 min) se scoate caracatița și se adăugă cartofii până fierb și ei.
  5. Caracatița se porționează în bucăți medii.
  6. Se aranjează cartofii pe o farfurie, apoi se adaugă bucățile de caracatiță.
  7. Se stropește cu ulei de măsline extra virgin Horeca Select și se condimentează cu boia dulce și sare de mare.

caracatita-in-stil-galician-460X444