Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Spaghetti cu fructe de mare

paste_940x200

Ingrediente pentru 5 porții

  • 800 g cocktail cu fructe de mare HORECA Select
  • 5 g busuioc proaspăt HORECA Select
  • 50 ml ulei de măsline HORECA Select
  • 10 g usturoi
  • 1 buc lămâie
  • 200 ml vin alb de calitate
  • 100 g roșii întregi HORECA Select
  • 500 g spaghetti HORECA Select
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel

Mod de preparare

  1. Se pun la fiert pastele într-o oală cu cel puțin 6 litri de apă clocotită și 30 g de sare. Pastele se fierb cu un minut mai puțin decât este menționat pe ambalaj.
  2. In timp ce pastele fierb, se ia o tigaie pentru paste (HORECA Select), se încălzește, se adăugă uleiul de măsline și usturoiul tăiat felii, apoi mixul de fructe de mare. Se adaugă zeamă de la o lămâie împreună cu vinul și se dă gust cu sare și piper proaspăt.
  3. Se lasă vinul să scadă, apoi se adaugă roșiile si busuiocul (tocat mărunt). Când vinul a scăzut, se adaugă pastele fierte care se mai țin la foc pentru încă 1 minut, amestecând mereu. Putem adăuga și puțină apă din oala de unde au fiert, doar pentru a lega sosul mai bine.    
  4. Drept decor se poate folosi o frunză de pătrunjel, o frunză de busuioc sau o felie de lămâie.
paste_fructe-de-mare_460x444