Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Lasagna cu somon și sparanghel

lasagna-cu-somon-si-sparanghel---hero

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente pentru 6 porții

  • Somon proaspăt, file 750 g
  • Sparanghel alb și verde 750 g
  • Foi Lasagne 500 g
  • Vin alb 150 ml
  • Ceapă 150 g
  • Lămâie 150 g 
  • Unt President 82% 100 g
  • Ulei de măsline extra virgin 50 ml
  • Chivas 25 g
  • Mărar 10 g
  • Sare de mare 30 g
  • Piper proaspăt măcinat 3 g
  • Zahăr brun 10 g

Mod de preparare

  1. Tăiem somonul în bucăți mici, sparanghelul se curăță și se înlătură cotoarele. Ierburile se toacă mărunt.

  2. Somonul se poșează în supă de legume și vin alb.

  3. Se sotează la tigaie în unt sparanghelul cu ceapă tocată mărunt, apoi se asezonează cu sare, piper și zahărul brun.

  4. Foile de lasagna se fierb în apă cu sare. După fierbere le scoatem din apă și le adaugăm puțin unt.

  5. În tigaia în care am sotat sparanghelul adaugăm vin alb pănă se reduce aproape tot, apoi completăm cu cubulețe de unt rece și amestecăm până la emulsificare.

  6. Montăm o foaie de lasagna, somon, sparanghel, sos și ierburi tocate și repetăm procesul. La sfârșit adaugăm puțin suc de lămâie proaspăt stors și ulei de măsline extra virgin.
lasagna-cu-somon-si-sparanghel