Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Lasagna Bolognese

lasagna_bolognese_940x200

Ingrediente pentru 12 porții

  • 50 g unt
  • 500 g mozzarella
  • 200 g parmezan
  • 1,5 kg foi de lasagna Horeca Select
  • Sare și piper
Pentru sos Bolognese:
  • 1 kg carne tocată de vită (sau amestec)
  • 1 kg pulpă de roșii
  • 50 ml ulei de măsline Horeca Select
  • 100 g morcovi
  • 150 g ceapă
  • 5 g usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 5 g busuioc proaspăt Horeca Select
  • 0.5 g oregano uscat Horeca Select
Sos Bechamel:
  • 700 ml lapte Fine Life
  • 70 g făină
  • 70 g unt
  • sare și piper alb măcinat
  • 0.5 g nucșoară măcinată














  •    

Mod de preparare

Sosul Bolognese: 

  • Se taie ceapa, morcovul și usturoiul brunnoise apoi se călesc în ulei de măsline. Adăugăm carnea tocată și o călim pentru câteva minute după care adăugăm pulpa de roșii și cele două foi de dafin.
  • Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru minim 60 de minute amestecând tot timpul pentru a nu se lipi de fundul cratiței.
  • La sfârșit adăugăm busuiocul și oregano și asezonăm cu sare și piper după gust.

Sosul Bechamel:

  • Într-o cratiță cu mâner topim untul la foc mic după care adăugăm făina (în ploaie) și amestecăm până capătă o culoare ușor brună. Adăugăm câte puțin lapte încălzit și amestecăm energic tot timpul.
  • După ce începe să fiarbă îl mai lăsăm 10 minute, dar tot timpul amestecând cu un tel.
  • Se dă gust cu sare, piper alb și nucșoară.


  1. Ungem un vas termorezistent cu unt pe toată suprafața și alternăm 5-6 straturi cu foi de lasagna și sos Bolognese. Între straturi tot timpul adăugăm sos Bechamel, mozzarella și puțin parmezan ras.
  2. După ce aproape s-a umplut vasul adăugam sos Bechamel și îl introducem la cuptor pentru 60 de minute.
  3. Cu 20 de minute înainte de final adăugăm mozzarella rasă deasupra.
  4. Se servește fierbinte.


Tips: Sosul Bolognese se poate ține la frigider până la 48 de ore într-un recipient vidat.

lasagna_bolognese_460x444