Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Tartine cu gravlax de somon

tartina cu gravlax de somon 940x200

Ingrediente pentru 50 de porții

Gravlax de somon

  • 1 kg file de somon
  • 600 g sare
  • 600 g zahăr
  • 10 g ienupăr măcinat grosier
  • 10 g piper negru măcinat grosier
  • 2 lămâi
  • 2 portocale
  • legătură bogată de mărar

Pâine neagră de secară

  • 250 g mascarpone
  • 40 ml vodcă
  • 25 g chivas Horeca Select

Mod de preparare

  1. Se amestecă zahărul cu sarea şi se pune jumătate din cantitate într-un GN ½. Se aşează o bucată de file de somon cu pielea în jos, peste amestecul de sare şi pe partea de sus a somonului se adăugă ienupărul măcinat, piperul, coaja rasă de lămâi şi portocale şi mărarul tocat mărunt.
  2. Se pune peste şi cealaltă bucată de file de somon şi restul de amestec de sare. Se acoperă cu folie şi cu un tocător, peste care se pune o greutate. Se ţine la frigider 24 de ore după care se scoate şi se înlătură amestecul de sare şi condimente.
  3. Se porționează în cuburi.
  4. Brânza mascarpone se mixează împreună cu vodca până devine cremoasă.
  5. Se aduce pâinea la forma rotundă, apoi se adaugă crema de mascarpone şi gravlax de somon cuburi.
  6. Se decorează cu chivas tocat.
tartina cu gravlax de somon 460x444