Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Rozete de friptură de vită în coș de parmesan

rozete-de-parmesan-cu-vita-hero

Ingrediente pentru 6 porții

  • 600 g parmigiano reggiano Horeca Select
  • 600 g mușchi de vită
  • 225 g frunze de salată
  • 450 g roșii cherry
  • 180 g ceapă roșie
  • 1 ou fiert tare
  • 30 ceapă albă
  • 2 fire de pătrunjel
  • 25 g castraveți murați
  • 200 g maioneză
  • 10 g suc de lămâie
  • 10 g muștar
  • 15 ml ulei de floarea soarelui HoReCa Select
  • sare, piper după gust

Mod de preparare

  1. Mușchiul de vită se asezonează cu sare, piper și îl ungem cu uleiul de floarea soarelui, apoi îl gătim la cuptor pentru 30-40 min la 180°C. Îl lăsăm să se odihnească 10 minute apoi îl feliem.

  2. Pentru coșurile de parmezan: în două tăvi de copt puneți hârtie de copt pe toată suprafața.Presărați parmesan uniform pentru a forma 6 cercuri (aproximativ 15 cm în diametru).Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 8-10 minute. Scoateți tăvile și lăsați-le puțin să se răcorească, apoi cu o spatulă desprindeți cercurile de parmezan și așezați-le peste un bol de sticlă mic. Apăsați ușor până compoziția ia forma bolului și lăsați la răcit.

  3. Pentru sosul tartar: tăiați fin oul, ceapa mică, pătrunjelul și castraveții murați.  Amestecați-le cu maioneza, sucul de lămâie și muștar până se omogenizează. Asezonați cu sare și piper după gust și introduceți-l în frigider.

  4. Asamblare: Spălați frunzele de salată, uscați-le și aranjați-le în coșurile de parmezan. Aranjați două felii de friptură de carne de vită în formă de rozetă în fiecare coș. Presărați deasupra roșiile cherry și ceapa roșie, tăiate fin. La final adăugați sosul tartar și serviți-le.


rozete-de-parmesan-cu-vita