Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Găluște din ciuperci King Oyster

galuste_king_oysters__940x200

Ingrediente pentru 6 porții

  • 500 g ciuperci King Oyster
  • 1 ceapă eșalotă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1.2 kg cartofi
  • 2 felii de pâine toast
  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 g unt
  • sare și piper negru după gust
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare

1. Tăiați ciupercile King Oyster în cubulețe, ceapa eșalotă și usturoiul și căliți-le în puțin ulei de măsline.

2.  De asemenea tăiați în cubulețe pâinea toast și prăjiți-o ușor în unt până devine aurie la culoare.

3.  Se curăță cartofii. Apoi se fierb și jumătate din ei se pasează.

4.  Cealaltă jumătate din cantitatea de cartofi se dă pe răzătoare. După care se scurg bine, iar apa în care au fiert se păstrează.

5.  Se amestecă toate ingredientele împreună și apoi se adaugă amidonul care s-a depus în zeama de cartofi și se sărează după gust. Din amestec se formează mici găluște, cu ajutorul porționatorului de înghețată.

6.  Găluștele se fierb în apa clocotită.

7.  Când se ridică la suprafață sunt fierte. Se scot din apă și sunt gata pentru a fi servite.


Se păstreză câteva ciuperci care se feliază și se sotează în unt cu usturoi și puțin ulei de măsline.

Găluștele se servesc alături de ciupercile King Oyster sotate.

galuste_king_oysters_460x444