Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Rulou din piept de curcan cu sparanghel

rulou_curcan_940x200


Ingrediente pentru 6 porții

  • 1.2 kg piept de curcan
  • 500 g sparanghel (alb și verde)
  • 150 g bacon feliat HORECA Select
  • 150 g ceapă
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 ml smântână dulce
  • chivas HORECA Select
  • sare și piper proaspăt măcinate

Mod de preparare

  1. Se porționează pieptul de curcan în 6 bucăți, pe care le aplatizăm cu ciocanul de carne și le asezonăm cu sare și piper. Blanșăm sparanghelul în apă cu sare, apoi îl scoatem în apă cu gheață. Se poate folosi și sparanghel congelat, dar acesta nu mai trebuie blanșat.
  2. Peste pieptul de curcan adăugăm baconul feliat și 2-3 bucăți de sparanghel și îl rulăm.
  3. Călim bucățile de sparanghel rămase împreună cu ceapa tocată în puțin ulei, după care adăugăm smântâna dulce și dăm gust cu sare și piper. 
  4. Ruloul de curcan îl gătim într-o tigaie antiaderentă, iar după ce s-a rumenit uniform pe toate părțile îl introducem în cuptor pentru 12-15 minute.
  5. Porționăm garnitura de sparanghel saute cu sos de smântână dulce în centrul farfuriei, iar peste garnitură ruloul de curcan și decorăm cu chivas mărunțit.
rulou_curcan_460x444