Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Purceluș de lapte la proțap

purcel_940x200


Ingrediente pentru 20 de porții

  • Purcel de lapte (8-10 kg)
  • 2 kg de sare grunjoasă HORECA Select

Baiţ:

  • 4 l de apă plată
  • 60 g salvie proaspătă Horeca Select
  • 60 g cimbrișor proaspăt Horeca Select
  • 60 g rozmarin proaspăt Horeca Select
  • 60 g busuioc proaspăt Horeca Select
  • 30 g mentă proaspătă Horeca Select
  • 100g pătrunjel verde
  • 10 g leuștean (uscat)
  • 10 foi de dafin
  • 20g piper boabe
  • 20g chimen
  • 50 g sare fină Horeca Select
  • 200g ceapă curățată și tăiată cuburi
  • 100g usturoi curățat.

Marinada :

  • 0.6 l ulei de floarea soarelui Horeca Select
  • 30 g cimbru proaspăt mărunțit
  • 50g ardei iute roșu (8-10 bucăți)
  • 30 g rozmarin proaspăt mărunțit
  • 250 ml coniac
  • 1 l bere
  • 350 ml miere

Mod de preparare


  1. Se ține purcelul minim 24 de ore la frigider, acoperit cu sare.
  2. Se prepară baiţul, amestecând toate ingredientele de mai sus (de la rețeta de baiţ) și se pune la fiert. După fierbere, se lasă la răcit cu capac deasupra.
  3. Se curață purcelul de sare, se clătește cu apă, apoi se introduce în baiţ si se mai lasă acoperit la frigider pentru încă 24 de ore.
  4. A doua zi se scoate și, cu o seringă pentru carne, se injectează marinada în fiecare parte importantă din purcel, apoi se pune pe proțap.
  5. Se prepară marinada, combinând toate ingredientele, mai puțin mierea. Mierea se folosește spre sfârșit, pentru a da o aromă dulce și a prinde crustă. Se pune purcelul la proțap și se unge cu marinada de câte ori este nevoie, terminând cu mierea aproape de sfârșit.


purcel_460x444