Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Pulpe de pui cu aromă mediteraneană

pui-cu-aroma-mediteraneana-hero


Timp de preparare: 90 de minute

Ingrediente pentru 6 porții

  • 6 pulpe de pui cu spate
  • 15 g Cimbrișor proaspăt HoReCa Select
  • 15 g Rozmarin proaspat HoReCa Select
  • 2 lămâi
  • 5 g piper
  • 10 g sare de mare HoReCa Select
  • 5 g usturoi
  • 20 g sos de ardei iute Vifon
  • 20 g miere HoReCa Select
  • 60 ml ulei de măsline extra virgin
  • 150 g măsline verzi giants HoReCa Select

Mod de preparare

Marinata

Curățați cimbrul și rozmarinul și apoi, la jumătate de cantitate, rupeți frunzele și tocați-le mărunt cu un cuțit ascuțit. Radem coaja unei lămâi pe o răzătoare și apoi o stoarcem de zeamă. Zdrobim usturoi și îl mărunțim. Se amestecă toate ingredientele (cimbrișorul și rozmarinul tocat, coaja și zeama de la o lămâie, sarea, piperul, usturoiul tocat, sosul de ardei iute, mierea, uleiul de măsline) rezultând marinata.

Preparare

  1. Într-un recipient de inox, combinăm marinata împreuna cu pulpele.
  2. Le acoperim cu folie alimentară și le lăsăm la rece pentru un minim de 20 minute.
  3. Tăiem rondele lămâia ramasa și adăugăm câte o felie pe fiecare pulpă
  4. Gătim pulpele în cuptorul încins în prealabil la 180°C (cu ventilația la minim) pentru 60 minute. Din când în când umezim pulpele cu sosul format la baza tăvii.
  5. În ultimile 15 minute adăugăm măslinele, crenguțele de cimbru și rozmarin.
pui-cu-aroma-mediteraneana