Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Plăcintă cu carne de miel și piure de cartofi

placinta-miel

Ingrediente pentru 10 porții

  • 1,5 kg cartofi curățați
  • 50 g unt HoReCa Select
  • 50 g parmezan HoReCa Select
  • 3 gălbenușuri de ou ARO
  • pătrunjel tocat, după gust (opțional)
  • 25 ml ulei de măsline ARO
  • 800 g carne tocată miel
  • 50 g ceapă albă tocată mărunt
  • 150 g morcov
  • 10 g usturoi
  • 400 g sos de roșii (decojite) HoReCa Select
  • 250 ml vin roșu
  • 200 ml supă de  legume
  • 400 g foietaj HoReCa Select

Mod de preparare

  1. În tigaie se rumenesc legumele în uleiul de măsline.

  2. Separat se sotează carnea de miel tocată, se adaugă vinul roșu și se lasă să se reducă. Se adaugă sosul de roșii, cimbrișorul și supa de legume și se lasă să fiarbă la foc mediu.

  3. Separat se fierb cartofii și se prepară piure, în care se adaugă gălbenușurile și jumatate din cantitatea de parmezan ras. 

  4. Cand compozitia este gata, ramekinele se ung cu unt pe interior  se aseaza foietajul decupat, adaugam piureul (cu ajutorul unui pos), apoi se presara parmezanul ras.


  5. Se introduc la cuptorul încins la 180 grade celsius timp de 10 min.

placinta-mieljpg