Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Piept de rață cu sparanghel și coulis de ardei

rata_460x444


Ingrediente

  • piept de rață 3 bucăți
  • sparanghel Horeca Select 250g
  • sare și piper, după gust
  • mix de salată Misticanza
  • roșii cherry cu codiță 3 bucăți

Coulis de ardei

  • ulei măsline Horeca Select 10 mL
  • ceapă 50 g
  • usturoi 2 g
  • ardei fâșii Horeca Select 300 g
  • sare și piper, după gust
  • supă bază de pui sau legume 200 mL

Mod de preparare

Coulis de ardei:

  • Se mărunțește ceapa și usturoiul și se călesc în uleiul de măsline, după care se adaugă ardeiul fîșii și supa bază.
  • Se lasă la fiert și apoi se pasează cu un blender.
  • Se dă gust cu sare și piper. Pentru o consistenta mai fină, se trece sosul printr-o sită.

 

1. Pieptul de rață se crestează în formă de romburi pe partea cu piele , se condimentează cu sare și piper, apoi se așează într-o tigaie cu pielea în jos și se gătește la foc mediu.

2. Se întoarce și pe partea cu carne și se mai ține pe foc 3-4 minute. Pieptul de rață se consumă de obicei medium. Pentru o gătire medium – bine făcut, putem să-l introducem la cuptor (180°C) pentru câteva minute.

3. Se lasă sa se odihnească, apoi se feliază.

4. Sparanghelul și roșiile se gătesc la grill pe ambele părți.

5. Se montează coulis-ul de ardei și sparanghelul, peste care se pun feliile de piept de rață. Separat în farfurie se adaugă și salata mixtă.

rata_460x444