Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Piept de rață cu portocale, fenicul și salată verde

piept-de-rata-cu-portocala_940x200


Ingrediente pentru 6 porții

  • 6 bucăți de piept de rață;
  • 6 bulbi de fenicul;
  • 3 portocale;
  • 150 g salată verde;
  • 1,5 lingurițe de piper roz;
  • 12 lingurițe de zahăr;
  • 30 ml oțet balsamic;
  • 375 ml suc de portocale;
  • reducție de oțet balsamic;
  • sare și piper.

Mod de preparare

  1. Asezonați pieptul cu sare și piper și prăjiți-l pe partea cu piele până se rumenește.
  2. Gătiți-l la cuptor timp de 10 minute la 120 grade C până devine de culoare roz.
  3. Tăiați feniculul în felii subțiri și trageți-l în unt și zahăr. Stingeți cu suc de portocale și oțet balsamic și lăsați pe foc până obțineți consistența unui sirop. Adăugați felii de portocale, piper roz și asezonați cu sare și piper după gust.
  4. Aranjați feliile de fenicul și portocale în farfurie peste care adăugați marinata și pieptul de rață tăiat felii. Decorați cu salată și stropiți cu reducția de oțet balsamic
piept-rata_460x440