Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Iepure cu gnocchi de dovleac

gnocchi


Ingrediente pentru 6 porții

  • 1200 g carne de iepure
  • 6 felli de șuncă de parma
  • busuioc, rozmarin
  • 500 g de dovleac
  • 1 ou
  • 150 g făină
  • usturoi 2 g
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • nucșoară



Mod de preparare

  1. Tăiați carnea de iepure în 6 porții și asezonați-o cu sare și piper.

  2. Așezați feliile de șuncă, peste care puneți o parte din ierburi și folosiți-le pentru a înveli carnea de iepure cu ele. Prăjiți-le puțin în tigaie și apoi introduceți-le la cuptor (80°C) pentru 10 minute.

  3. Se verifica daca bucatile de carne s-au fiert (carnea cade de pe oase când sunt fierte) si se scot.

  4. Curățați dovleacul de coajă, scoateți semințele și tăiați-l în cubulețe mici.

  5. Coaceți dovleacul la cuptor pentru 30 de minute la 150°C și apoi lăsați-l să se răcească.

  6. Pasați dovleacul până devine piure și apoi amestecați-l cu galbenușul de ou, parmezan și făină până obțineți un aluat neted.Condimentați-l cu sare și nucșoară după gust.

  7. Formați gnocchi și fierbeți-le în apă cu sare - apa trebuie să fie aproape de punctul de fierbere (în momentul în care introduceți gnocchi). Când gnocchi ies la suprafață și plutesc înseamnă că sunt gata și trebuie scoase din apă.

  8. Adăugați un cub de unt și serviți-i calzi alături de preparatul de iepure.



gnocchi-reteta