Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

File de porc în crustă de verdețuri

filet-de-porc-crusta-de-verdeturi-2_940x200


Ingrediente


  • 1.2 kg de file de porc

  • 4 linguri de ulei

  • 80 g de pâine albă

  • 1 legătură de pătrunjel

  • jumătate de legătură de arpagic

  • jumătate de legătură de busuioc

  • jumătate de căpățână de usturoi

  • cimbru, salvie

  • 80 g de unt moale

  • piper și sare fină de mare 

Mod de preparare

1.  Asezonăm file-ul cu sare și pier. Apoi îl prăjim întreg într-o tigaie cu puțin ulei, pentru 3 minute pe fiecare parte.

2.  Punem file-ul într-o tavă de copt și îl punem la copt pentru circa 40 de minute la 80ºC, până capătă o nuanță roz. Carnea va avea o temperatură internă de 60ºC. Puteți măsură temperatura internă cu ușurință folosind un termometru pentru carne.

3.  Între timp putem prepara crusta de ierburi. Amestecam cu mixerul toate ierburile și pâinea. Apoi, într-un bol amestecăm compoziția cu untul aflat la temperatură camerei. Asezonăm cu sare și piper după gust. Întindem compoziția pe hârtie de copt, astfel încât să formeze un strat de circa 5 mm grosime, după care punem totul în frigider.

4.  Scoatem file-ul din cuptor.Transferăm pe carne compoziția pentru crustă. După care se pune în cuptor, folosind modul GRILL și se lasă la copt până devine crocant.

5.  Atunci când s-a copt file-ul, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm deoparte pentru 5 minute înainte de a îl servi, astfel încât aromele să pătrundă carnea cât mai bine. Poate fi servit împreună cu legume și gratin de cartofi.
filet-de-porc-crusta-de-verdeturi-1_460x444