Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Cotlete de berbecuț sous vide în crustă de fistic

cotlete-berbecut

Ingrediente

Cotlete de berbecuț și legume tourne

  • 400 g cotlet de berbecuț piesă întreagă
  • 50 g morcov
  • 50 g zucchini
  • 5 g busuioc proaspăt
  • 30 g unt
  • 10 g mixt aromatic (rozmarin, oregano, coriandru, cimbrișor)
  • 2 g usturoi
  • 20 g fistic fără coajă
  • 20 g muștar Dijon
  • Sare și piper, după gust

Roșii provencale (2 bucăți)

  • 160 g roșii (2 buc)
  • 20 ml ulei de măsline
  • 100 g pesmet alb
  • 2 g usturoi
  • 30 g parmezan ras
  • 5 g pătrunjel
  • 30 g unt
  • 1 g mixt aromatic (rozmarin, oregano, coriandru, cimbrișor)
  • 2 g sare de mare

Sos de vin

  • 2 g mentă
  • 200 ml vin roșu
  • 40 g ceapă
  • 0.5 g piper roșu murat

Mod de preparare

Cotletele de berbecuț:

  1. Se asezonează cu sare si piper, mixul de ierburi aromatice mărunțite, usturoiul tăiat felii si unt. Se introduc într-o pungă de vidat si se gătesc la aparatul sous vide pentru 100 minute la 56˚C, apoi se scot din pungă , se așează într-o tavă și îl introducem la cuptor pentru 10 min la 220˚C.

  2. Fisticul îl zdrobim într-un șervet si îl prăjim într-o tigaie pentru câteva minute.

  3. După gătire ungem cotletul cu muștar Dijon si îl tapetam cu fistic prăjit.  Sucul din pungă îl trecem printr-o sită și îl oprim pentru sos.

  4. Din morcovi și zuchinni conturăm câteva bucăți în formă tourne și le blanșăm în supă de legume.

Roșiile provencale:

  1. Roșiile se taie pe jumătate și se curăță de semințe.

  2. Într-o tigaie se sotează usturoiul în ulei de măsline și unt apoi se pune pesmetul și se continuă sotarea pentru câteva minute, până când pesmetul devine auriu. Se asezonează cu sare si piper.

  3. După răcire se combina pesmetul obținut cu pătrunjel și ierburi aromatice tocate foarte fin și parmezan ras, apoi se umplu roșiile cu o pesmetul obținut prin sotare. Roșiile se gătesc  pentru 8-10 minute la cuptor.


Sos de vin:

  1. Se reduce vinul roșu împreună cu ceapa tocată foarte fin și frunzele de mentă până se reduce la un sfert din cantitate, apoi se adăugă sosul pe care l-am reținut în urma gătirii cotletului de berbecuț. Asezonăm cu sare si piper si lăsam să se mai reducă la o treime. La final se adaugă piperul roșu murat.

cotlete-de-berbecut

Pentru montare prăjim in baie de ulei la 180˚C pentru 2-3 secunde cateva frunze de busuioc si le scoatem pe un șervețel pentru a se obsorbi excesul de ulei.