Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Coronița de miel


coronita-de-miel

Spata de miel în mod special poate fi preparată în mai multe variante. Datorită proporţiilor sale, este ideală pentru bucătari cărora le place să pregătească bucăţi întregi de carne. Spata unui miel de dimensiune obișnuită se poate introduce într-o tavă de cuptor fără prea mare dificultate.

Pregătire:

  1. Tăiați file-urile de pe ambele părți osului spatelui

  2. Cu ajutorul unui satâr îndepărtați spata de pe fiecare dintre laturile coloanei vertebrale

  3. Îndepărtați grăsimea și membranele de pe spată și îndepărtați cu atenție pielițele

  4. Îndepărtați carnea de pe partea superioară a coastelor curățând bine oasele prin răzuirea cu un cuțit.

  5. Legați bucata de carne cu coastele în forma de coroană. Acest lucru se poate face prin îndoirea bucății de carne în formă de cerc astfel încât partea curățată de os să fie îndreptată spre exterior, după care se leagă cu ață de bucătărie.

  6. Pentru realizarea crustei, tocați mărunt pâine albă, ceapă și ierburi (de exemplu busuioc).

  7. Prăjiți ușor ceapa într-o tigaie până devine transparentă și apoi adăugați muștar Dijon. Adăugați apoi pâinea și ierburile tăiate. Crusta de ceapă și ierburi este acum gata.

  8. Puneți crusta pe coronița de miel și stropiți ușor cu ulei deasupra. Dacă prepararea se face la cuptor, delicioasa crustă de ceapă și muștar va căpăta o textură minunată.