Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Tort de mascarpone cu mure

940x200


Ingrediente pentru 1 porție

  • Lichior Disarono 1 ml
  • Foaie de blat 20 g
  • Gălbenuș de ou 20 g (1 buc)
  • Zahăr 25 g
  • Mascarpone 40 g
  • Frișcă bătută 40 g
  • Gelatină foaie 2 g (1 buc)
  • Decorgel neutru 5 g
  • Fistic 5 g
  • Mure 2-3 buc

Mod de preparare

  1. Gălbenușul de ou se amestecă cu zahărul (15 g) până se albește, apoi se adaugă mascarpone amestecând lejer. Peste compoziția obținută punem frișca bătută și la sfârșit gelatina.
  2. Foile de blat se însiropează cu sirop de zahăr (obținut din 10 g zahăr și 10 ml de apă, fiert până la primul clocot și apoi răcit) amestecat cu alcool Disarono.
  3. Apoi se construiește tortul așezând alternativ foile de blat, crema și murele. Se lasă la rece aproximativ 2 ore.
  4. Se ornează cu decor din zahăr caramelizat și fistic.
460x444